Nova vest
Košarka

Sreda, 11.12.2019.

22:35

"Kada imate 21 izgubljenu loptu, onda nemate šanse da pobedite"

Trener Partizana Andrea Trinkijeri čestitao je Lokomotivi na pobedi i izjavio da je ključ poraza 21 izgubljena lopta njegovih košarkaša.

Izvor: MT

Autor: MT

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

"Čestitke Lokomotivi. Mislim da je priča utakmice vrlo jednostavna. Došli smo ovde, imali lošu prvu četvrtinu, potom se prilagodili. Odigrali smo izuzetno solidnu utakmicu i izgradili priliku da pobedimo, ali kada imate 21 izgubljenu loptu na gostovanju protiv tima ovolikog kvaliteta, onda nemate šansu da pobedite", rekao je Trinikijeri posle utakmice u Krasnodaru.

Partizan je poražen od Lokomotive u gostima sa 83:76 u pretposlednjem kolu prve faze Evrokupa.

"Košarka je igra grešaka, mi smo ih pravili, Lokomotiva ih je pravila, ali u drugoj, trećoj i četvrtoj četvrtini smo igrali utakmicu koju smo želeli i kontrolisali vrlo dobro u odbrani. Imali smo probleme u prvom poluvremenu sa skokom, rešili smo te probleme, imali su samo jedan ofanzivni skok u drugom poluvremenu. Ipak, jednostavno, kada igrate odbranu i u napadu 21 put izgubite loptu, nemate šanse i to je bio ključ utakmice", kazao je Trinkijeri.

Košarkaš crno-belih Stefan Birčević ocenio je da je njegova ekipa igrala solidno.

"Mislim da smo igrali solidnu utakmicu, ali oni su sjajan tim, možda jedan od najboljih u ovom takmičenju. Odigrali su sa mnogo energije, mislim da je to zbog toga što su promenili trenera i da je to normalna reakcija na promenu. Imali smo šansu da pobedimo, ali smo izgubili u poslednjih minut-dva, nismo imali ni sreće ovog puta", rekao je Birčević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve