Nova vest
Košarka

Nedelja, 08.12.2019.

11:00

Mijailović: Partizan je smanjio dug, dovodimo još jedno pojačanje

Ostoja Mijailović, predsednik košarkaškog kluba Partizan, najavio je bolje dane svog kluba i govorio o trenutnoj situaciji.

Izvor: SN

Autor: SN

Mijailović: Partizan je smanjio dug, dovodimo još jedno pojačanje
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Ostoja Mijailović je rekao koliko su se iznenadili jer se Parahovski nije uklopio i najavio dolazak još jednog pojačanja u redove "crno-belih".

"Parahovski je za sve nas negativno iznenađenje, ali očigledno da se nije uklopio i da su privatni problemi koje je imao na to uticali. U vezi sa Mozlijem su mnogi bili skeptični, ali on se pokazao kao pravo osveženje. Slušali smo struku i nismo pogrešili. Pronašli smo rešenje i na poziciji beka šutera (Reding), a tražimo i centra. Nijedna ekipa koja ima rezultate neće sada pustiti kvalitetnog igrača, tako da je teško pronaći pravo pojačanje u toku sezone", rekao je Ostoja Mijailović u opširnom intervjuu za Novosti.

Prvi čovek KK Partizan se takođe dotakao i NBA košarkaša Alena Smailagića, kao i Duška Vujoševića, čuvenog trenera KK Partizan.

"Primer za težinu dovođenja mladog i talentovanog igrača dao je kroz Alena Smailagića, koji ima 19 godina i član je Golden stejta. - Dve godine smo mi radili na tome, ali on nije želeo da dođe. Skautirali su ga i evropski klubovi, bio je pod radarom Reala i nismo imali nikakvu šansu, iako smo nudili sredstva za obeštećenje. U javnosti često navijači osuđuju klub zbog odnosa prema Dušku Vujoševiću. - On je veoma vezan za Partizan i normalno je da navijači imaju određene emocije prema njemu, koje su još izraženije zbog stanja u kome se nalazi. Mislim da je ova uprava ispoštovala Duška maksimalno. Kada sam došao 2017. godine, dug je bio 400.000 evra, i zasada smo mu isplatili 210.000. Ostalo mu se plaća u mesečnim ratama. On je zadovoljan, a i mi isto", poručio je Mijailović.

Mijailović je ponovio da je glavni cilj povratak u Evroligu, ali da je znatno smanjen prostor za ostvarivanje rezultata koje je Partizan nekada imao.

"Danas je od tog takmičenja stvoren prestiž. Klubovi ulažu mnogo više nego što je to bio slučaj ranije, i zato je nama smanjen prostor da postižemo rezultate kakve smo nekada imali. Sve se sada vrti oko novca i budžeta. Možda je to u 21. veku i normalno, ali mi definitivno ostajemo na drugom koloseku. Znamo da je našim navijačima ostala navika da Partizan igra u Evroligi, jer je tu proveo deceniju i po u kontinuitetu, ali moramo biti svesni toga da se tada igralo na potpuno drugačiji način. Teško ćemo uhvatiti korak s vremenom. Dobre rezultate su nekada pravili izdanci iz naših škola, pre svega srcem, koji su želeli da predstave zemlju u što boljem svetlu i kasnije postajali vrhunski košarkaši. Danas se radi na drugačiji način, sada mi pratimo druge, nažalost. A ranije su oni pratili nas"

Nezaobilazna tema razgovora sa prvim čovekom Partizana su dugovi iz prošlosti.

" Sa 7,2 miliona, spustili smo ih na ispod tri miliona. Radi se o poreskom dugu, koji je ispod dva miliona, i milion evra starih obaveza, koje se izmiruju na mesečnom i godišnjem nivou, i trebalo bi da budu sanirani za dve do tri godine. U pregovorima sa bivšim igračima smo uštedeli oko dva miliona evra sa kamatama"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d