Nova vest
Košarka

Petak, 06.12.2019.

22:41

Nestvarni Rajs ubacio 41 poen – PAO posle drame pobedio Oly

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su Olimpijakos posle produžetka 99:93, u 12. kolu Evrolige.

Izvor: PT

Autor: PT

Nestvarni Rajs ubacio 41 poen –  PAO posle drame pobedio Oly
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Fantastičnu utakmicu odigrao je Tajris Rajs koji je utakmicu završio sa 41 poenom, uz 13/23 iz igre i 7/7 sa linije za slobodna bacanja.

Srpski košarkaš Nikola Milutinov odigrao je odličan meč u poraženom sastavu i za 33 minuta na terenu došao je do dabl-dabla – 14 poena i 10 skokova.

Derbi Atine uopšte nije razočarao, štaviše bio je fenomenalan kakav je znao da bude prethodnih godina. Viđena je velika rezultatska klackalica, PAO je uglavnom vodio, ali je Oly u završnici uspeo da preuzme kontrolu.

Brendon Pol je na minut do kraja regularnog dela meča doneo crveno-belima +2, a Papajanis je na tri sekunde do isteka vremena pogodio za izjednačenje. Oly je imao napad za pobedu, ali nisu uspeli da upute šut i otišlo se u produžetak.

Tamo je Rajs sa četiri uzastopna poena doneo Panati +5 (96:91) i do kraja domaći tim nije ispuštao tu prednost. Amerikanac je bio najefikasniji sa 41 poenom, a pratili su ga Kalatis sa 14, Tomas sa 13 i Papapetru sa 11 poena.

U poraženom sastavu Spanulis je postigao 18, Pol je ubacio 17, dok je pomenuti Milutinov imao 14.

U poslednjoj utakmici 12. kola ekipa Efesa slavila je na gostovanju protiv Baskonije. Srpski košarkaš Vasilije Miciće odigrao je odličnu utakmicu sa 13 poena i devet asistencija, dok je najefikasniji bio Larkin sa 24 i osam uspešnih dodavanja.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d