Nova vest
Košarka

Petak, 06.12.2019.

19:50

Partizan furioznom igrom u završnici slomio otpor Mege

Košarkaši Partizana pobedili su Mega Bemaks 98:77, u desetom kolu ABA lige.

Izvor: PT

Autor: PT

Partizan furioznom igrom u završnici slomio otpor Mege
Foto: ABA liga/Mega Bemax/Ivica Veselinov

Izabranici Andree Trinkijerija ostvarili su sedmu pobedu, dok je najmlađa ekipa u regionu pretrpela osmi poraz.

Crno-beli su utakmicu prelomili u poslednjoj četvrtini koju su dobili rezultatom – 32:11.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Nemanja Gordić sa 22 poena, Veličković je postigao 17, Tomas 16, Zagorac 13, dok je debitant Reding ubacio 11.
Domaći tim je predvodio Ašćerić sa 16 poena, Simonović je postigao 18, dok je Atić dodao 11.

Domaći košarkaši bolje su otvorili utakmicu i posle nekoliko minuta imali su osam poena prednosti, 12:4. Crno-beli su uspeli da uhvate ritam, međutim imali su dosta problema pod košem.

Mega je imala veliki broj sekundarnih napada, to su na najbolji mogući način iskorstili i posle deset minuta rezultat je bio 27:22.

Ekipa Dejana Milojevića bolje kreće i drugu četvrtinu. Trojkom Mesičela Mega odlazi na +10 i Andrea Trinkijeri je morao da reaguje (40:30).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ulaskom Veličkovića crno-beli su dobili na energiji i ubrzo su uspeli da potpuno uhvate priključak. Mogao je Partizan i do vođstva, ali se na kraju na pauzu odlazi sa rezultatom 51:49 za Megu.

Mega je bolje otvorila i treću deonicu. Bili su raspoloženi mladi košarkaši, ali bio je i Nemanja Gordić. Plejmejker Partizana držao je u igri crno-bele i u poslednju deonicu ušlo se sa izjednačenim rezultatom, 66:66.

Ekipa Dejana Milojevića potpuno je potonula u četvrtoj četvrtini. Partizan pravi veliku seriju i posle pet minuta rešava utakmicu.

Trener Mege pokušao je da probudi ekipu tajm-autima, ali nije uspeo. Crno-beli su odigrali furioznu četvrtu deonicu i na kraju zasluženo dolaze do celog plena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d