Nova vest
Košarka

Četvrtak, 05.12.2019.

20:25

Drama u Moskvi – CSKA u poslednjoj sekundi "srušio" Žalgiris

Posle 45 minuta košarke u Moskvi košem Majka Džejmsa u poslednoj sekundi košarkaši CSKA pobedili su Žalgiris rezultatom 85:82 u 12. kolu Evrolige.

Izvor: SN

Autor: SN

Drama u Moskvi – CSKA u poslednjoj sekundi
EPA-EFE/DAVID AGUILAR

Uvodna četvrtina je šokirala sve košarkaške fanove, pošto smo posle 5 minuta igre videli samo 2 poena Žalgirisa i tek 6 poena CSKA.

Verovali ili ne, ali CSKA je do kraja ovog perioda postigao samo 3 poena dok je dozvolio gostima da ubace čak 15 poena, na krilima Lidaja i Gebena.

Nekako je Dimitris Itudis uspeo da prodrma svoje izabranike, oni su ubacili 23 poena u drugoj četvrtini i uspeli da anuliraju prednost Žalgirisa iz prve deonice, pa su na "veliki odmor" otišli sa prednošću od pola koša.

Zanimljiv komentar na igru svog tima posle prvog dvadesetominutnog perioda imao je i trener CSKA, Dimitris Itudis.

Po povratku na parket, gledali smo neizvestan duel i pravu košarkašku klackalicu. Nekadašnji košarkaš Njujork Niksa, Ron Bejker, predvodio je CSKA po startu trećeg kvartala, čak su Moskovljani imali i +7 u jednom momentu, ali su Milaknis i Lekavičijus pronašli način da odgovore.

Poslednji kvartal doneo je novu dramu, ali i "revolveraški obračun" Vokapa i Lekavičijusa, odnosno Rona Bejkera i Majka Džejmsa. Vokap je mogao da donese svom timu "velikih +2" u samoj završnici, ali je napravio korake i poklonio napad ekipi CSKA. Oni su imali priliku da dobiju meč, ali je neprecizan bio Majk Džejms, pa smo imali produžetak.

Maltene isti scenario smo gledali u dodatnih 5 minuta. Majk Džejms je postigao 7 od 13 poena CSKA, a 4 od tih 7 bili su posle situacija u kojima je lopta praktično plesala po obruču. Lidej, Hejns, Lendejl, Vokap smenjivali su se u ulozi poentera za ekipu Žalgirisa.

Tako je Vokap u poslednjih 10-ak sekundi krenuo ka košu sa desnog krila, probao da baci flouter i Bolomboj je to izblokirao, ali je to učinio prekasno pošto je lopta bila u silaznoj putanji i on je doneo novo izjednačenje, 82:82.

Na satu je ostalo 4.7 sekundi, akcija je išla za Majka Džejmsa koji je šutnuo trojku preko Najdžela Hejnsa koji je odigrao kvalitetnu odbranu, ali je to bilo nedovoljno pošto je Džejms pogodio samo dno mrežice i CSKA dolazi do osme pobede u Evroligi, dok je Žalgiris upisao i deveti poraz.

Upravo je Džejms bio najefikasniji sa 19 poena, Strelnieks je imao 18, a Bejker 13 poena. Na drugoj strani, Tomas Vokap takođe 19 poena, uz 7 skokova, 6 asistencija i 7 izgubljenih lopti, pratio ga je Lukas Lekavičijus sa 15 i Džok Lendejl sa 12 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve