Amerikanac u dresu Srbije?

Igor Kokoškov, novi selektor Srbije, u razgovoru za Koš magazin rekao je kako razmišlja da u nacionalni tim pozove NBA asa Frenka Kaminskog.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Christian Petersen/Getty Images
Photo by Christian Petersen/Getty Images

Centar Finiks Sansa, Frenk Kaminski, potencijalni je srpski reprezentativac poručio je novi selektor Igor Kokoškov.

Kaminski iako je Amerikanac ima srpske korene, njegov deda po majci je poreklom Srbin, a još je ranije bilo reči o Frenkovom dolasku u srpski nacionalni tim, međutim to se nije dogodilo.

"Baš sam ga spominjao jednoj vašoj koleginici iz medija Kingsa malopre, i drago mi je da ste to pomenuli. Znam da Kaminski ima delom i srpske korene, pretpostavljam sa majčine strane. Ne znam tačno detalje, baš ću to da podelim sa kolegama u svlačionici. Ako govorimo o tom širem spisku, svako ko ima takav potencijal ima pravo i da bude uzet u obzir. Kaminski je NBA igrač, razmatraćemo, videćemo, on je “stretch 5”, ima dobru sezonu, Finiks Sans igraju dobro…", rekao je Kokoškov.

Frenk Kaminski je na univerzitetu Viskonsin u dresu Bedžersa imao impresivne partije sa kojima je igrao čak dva NCAA finala. On je u ligu došao 2015. godine kao 9. pik na NBA draftu kada su ga izabrali Šarlot Hornetsi.

Zanimljivo, Kaminski je u srednjoj školi igrao na turnirima koje je organizovala srpska federacija u Čikagu i tada je nosio dres "Serbian Eagles AC" ekipe (Srpski Orlovi).

strana 1 od 2 idi na stranu