Nova vest
Košarka

Subota, 23.11.2019.

13:10

Čović: Nije bilo lako pronaći trenera, čestitam Šakoti

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović je rekao da nije bilo lako pronaći novog prvog trenera.

Izvor: PT SV

Autor:PT SV

Čović: Nije bilo lako pronaći trenera, čestitam Šakoti
Foto: B92/PT

U prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu je u subotu kao novi šef stručnog štaba predstavljen Dragan Šakota.


"Kada je Milan Tomić otišao i kada je Andrija Gavrilović privremeno postavljen za prvog trenera smo rekli da ćemo u nekom periodu imenovati prvog trenera, a to nije bio nimalo lak posao. Došli smo do rešenja, vama je poznat gospodin Šakota
", rekao je Čović.

On je istakao da je Šakota dugo godina u košarci i da misli da je klub izabrao pravo rešenje.

"Nije laka sezona, ali kukanja nema. Gospodin Šakota je izabran za prvog trenera. Ja mu na tome čestitam. Znam da nas čeka težak posao. Cilj je prvo mesto u ABA ligi. Što se tiče Evrolige, svaka pobeda je dobrodošla, ali...", naveo je Čović.

Šakota se vraća u Zvezdu u kojoj je radio od 2005. do 2007. godine.

"Zvezda je srpski predstavnik u Evroligi i sa te strane, kao jedna institucija, treneru je vrlo lako da dođe u takvu sredinu. Od trenutka kada smo stupili u kontakt nije bilo dilema. Ciljevi su veliki izazovi, poslužio bih se ovim rečima, što više pobeda u Evroligi, ali bez opterećenja rezultatom. Imam iskustva od ranije, neće mi biti problem da se adaptiram. Organizacija kluba je na visokom nivou, slobodno mogu da kažem da je organizacija na nivou najvećih klubova", rekao je Šakota.

Čović je precizirao da je sa Šakotom potpisan jednogodišnji ugovor, sa opcijom produženja na još sezonu.

"O stručnom štabu ćemo videti. Takav je kakav jeste, Andrija je bio jako korektan i hrabar. Prepustimo se vremenu, videćemo šta će se dešavati", naveo je Čović.

O najbližim saradnicima je govorio i Šakota.

"Svi u stručnom štabu poznaju ekipu bolje od mene, tako da očekujem pomoć od njih. Što više trenera, to je bolji trening", dodao je Šakota.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve