Nova vest
Košarka

Sreda, 20.11.2019.

12:02

Zvezda traži izlaz iz krize: "Moramo da pronađemo rezerve"

Trener košarkaša Crvene zvezde Andrija Gavrilović i kapiten Branko Lazić izjavili su da će Žalgiris imati veliku želju da prekine lošu seriju rezultata.

Izvor: MT

Autor: MT

Zvezda traži izlaz iz krize:
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Zvezda će u četvrtak gostovati Žalgirisu u Evroligi, dva dana posle poraza od Albe u Berlinu.

"Naredna utakmica je još jedna teška, dolazi nam ponovo u vrlo kratkom roku, nakon novog putovanja, i to protiv ekipe koja takodje ulazi u ovaj meč nakon poraza u Evroligi. To znači samo jedno, moramo da budemo spremni i da odgovorimo na terenu na njihovu reakciju, jer će Žalgiris izaći sa ogromnim motivom i energijom", rekao je Gavrilović za sajt kluba.

Žalgiris je vezao tri izgubljene utakmice u Evroligi i ima skor 3/6.

Crvena zvezda je još lošija sa dve pobede i sedam poraza, što je uz Zenit najlošiji učinak u prvih devet kola Evrolige.

"Moramo da pronađemo rezerve, odigramo dobru utakmicu i odgovorimo našom energijom. U protokolu nam je 14 igrača, očekuje nas trening nakon još jednog dugog puta i nakon njega ćemo da odredimo sa kojim snagama ćemo izaći na teren", kazao je Gavrilović.

Kapiten ekipe Branko Lazić je rekao da Žalgiris ima veliku energiju i želju da prekine niz od tri poraza.

"Sigurno da imaju veliki motiv i veliku energiju i želju da prekinu niz od tri poraza, uz to igraju na svom terenu, i u ovako kratkom roku to je prednost koja nije mala. Znamo odakle nam preti opasnost, ekipa ima dosta igrača iz prethodne sezone, imaju odličnu atmosferu u hali, ali sve će biti mnogo lakše ako budemo čvrsti i bez padova u igri", rekao je Lazić.

Utakmica u Kaunasu igra se u četvrtak od 19.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve