Nova vest
Košarka

Nedelja, 17.11.2019.

09:10

Zvezda, Partizan i derbi posle evropskih glavobolja

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde sastaju se u prvom ovosezonskom košarkaškom derbiju.

Izvor: LN

Autor: LN

Zvezda, Partizan i derbi posle evropskih glavobolja
Foto: Srðan Stevanovic/Starsportphoto

Partizan i Zvezda odigraće meč 7. kola ABA lige u kojem će domaćin biti crno-beli, u "Štark areni" od 20 časova.

Ovo će biti neverovatni deseti meč ove dve ekipe u 2019. godini, posle silnih duela u ABA, KLS i Kupu.

Bilans prošle sezone, posle ukupno deset odigranih mečeva, kaže da je Zvezda bila bolja u sedam navrata, što govori i podatak da je osvojiola ABA i KLS, dok je Partizanu pripao Kup.

I crveno i crno-beli ne nalaze se u najboljoj formi i u "večiti" derbi ne ulaze u idealnom momentumu, obe ekipe posle poraza u Evropi.

Partizan je u sredu doživeo koliko-toliko očekivan poraz od Tofaša u Bursi, drugi vezani neuspeh u Evrokupu posle uvodnih pet pobeda.

Zvezda je pretrpela šokantan poraz upravo u Areni u petak, jer je od nje bio bolji francuski ASVEL, ekipa kojoj niko nije predviđao pobedu u Beogradu i koja je u nekoliko navrata gubila dvocifrenom razlikom.

Crveno-beli su neko vreme bez Filipa Čovića i Derika Brauna čije je stanje upitno i za ovaj meč, dok se očekuje povratak Stratosa Perperoglua, koji je propustio meč sa ASVEL-om.

Artsiom Parahovski nije bio u sastavu za Tofaš i očekuje se njegov odlazak iz Partizana, te ga najverovatnije nećemo gledati u derbiju, dok se Kori Volden još nije vratio na teren propustivši poslednjih pet utakmica.

Pobednik "večitog" derbija otići će na skor od 5 pobeda i 2 poraza i preuzeti treće mesto na tabeli, dok je poraženi imati 4-3 i ispasti iz plej-of mesta.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve