Nova vest
Košarka

Četvrtak, 14.11.2019.

10:50

Košarkašice kreću u pohod ka Evropi – prva prepreka je Turska

Ženska košarkaška reprezentacije Srbije u četvrtak od 17.00 u Beogradu igra utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izvor: SV

Autor: SV

Košarkašice kreću u pohod ka Evropi – prva prepreka je Turska
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Protivnik izabranicama selektorke Marine Maljković će biti nacionalna selekcija Turske.

Utakmica se igra u Hali sportova "Ranko Žeravica", a drugi meč kvalifikacija je na programu u nedelju, na istom mestu, protiv Albanije.

Generalni sekretar KSS Dejan Tomašević je gostujući na Prvoj televiziji rekao da su dobri rezultati tima Marine Maljković doprineli popularizaciji ženske košarke.

"One su osvojile zlato i bronzu na Evropskom prvenstvu, bronzu na Olimpijskim igrama... Činjenica da se one svake godine bore za medalje doprinosi tome da devojčice žele da se poistovete sa njima. Ja sam bio igrač, igrao sam za reprezentaciju, ali nikada nisam video da neko ima toliko strasti za nacionalni tim kao ove devojke. Dobar signal je i to što se na televizijama, uglavnom, najpre najavljuje njihov meč, a potom utakmica fudbalske reprezentacije", rekao je Tomašević.

Selektorka Maljković je istakla da neće biti nimalo lako u utakmici protiv Turske.

"Znate da uvek volim da kažem istinu, ne znači da bežim od pobede, daleko od toga. Biće mnogo neugodnije nego na prijateljskim utakmicama pred Evropsko prvenstvo. Svi se prvi put susrećemo sa tim da imamo samo tri treninga pred utakmicu. Ranije je bilo pet, šest dana u kvalicikacijama do meča, sada se to promenilo", navela je Maljkovićeva.

U nacionalnom timu je ponovo Miljana Bojović, koja je istakla da očekuje da ekipa da sve od sebe i da će to biti dovoljno da se zabeleži dobar rezultat.

"Nisam učestovala na EP, ali sa dosta vremena provela sa devojkama. Lepo mi je kada ih ponovo vidim na okupu, nasmejane, spremne za rad. Iako imam neko iskustvo u nogama, uzbuđena sam zbog utakmica. Nadam se da će sve proteći kako treba. Ovo je okupljanje gde nema mnogo vremena da se ekipa pripremi, a ja sam generalno nova. Veliki deo ekipe se poznaje, znaju Marinin sistem. Meni preostaje da se uklopim što bolje, da pratim njih i da nekim svojim iskustvom pomognem", istakla je Bojovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve