Nova vest
Košarka

Četvrtak, 14.11.2019.

09:20

Da li je Partizan pronašao pojačanje u svojim redovima?

Mladi reprezentativac Srbije Uroš Trifunović se na sjajan način vratio u redove Partizana.

Izvor: SV

Autor: SV

Da li je Partizan pronašao pojačanje u svojim redovima?
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Jedan od najtalentovanijih igrača mlađe generacije je prošle sezone postao član "crno-belih", ali je tokom leta doneta odluka da bude prosleđen na pozajmicu u Mega Bemaks.

Uprkos planu, Trifunović je ranije završio boravak u ekipi trenera Dejana Milojevića i vratio se treninzima sa Partizanom, koji je već neko vreme u potrazi za pojačanjem na poziciji "dvojke" i "trojke", što su uloge koje izdanak zemunske škole košarke može da pokrije.

U Partizan je nedavno trebalo da stigne Džejms Bel, nekadašnji košarkaš Cedevite i Budućnosti, ali nije prošao lekarske preglede.

Za to vreme je Trifunović trenirao sa ekipom, posle čega je trener Andrea Trinkijeri odlučio da ga uvrsti u takmičarski tim, pa je 18-godišnji košarkaš zaigrao u utakmici protiv Tofaša u Istanbulu.

U prvom meču po povratku u Partizan Trifunović je odigrao nešto više od 18 minuta i postigao je 7 poena, uz šut iz igre 3/4, a dodao je i po skok i asistenciju.

Trener Trinkijeri je njegovu partiju izdvojio kao jednu od dve svetle tačke u porazu na gostovanju u Turskoj rezultatom 82:72.

Istovremeno, u ekipi protiv Tofaša nije bilo centra Artsjoma Parahovskog, a spekuliše se da se on nalazi na izlaznim vratima kluba, pošto od početka sezone nije uspeo da se uklopi u tim, kao ni da se izbori za veću ulogu.

Njegovo mesto je u sastavu već zauzeo mladi centar Dušan Miletić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve