Nova vest
Košarka

Sreda, 13.11.2019.

21:21

Teodosić i Marković režirali preokret Virtusa za Top 16

Košarkaš Virtusa Miloš Teodosić je sa 11 poena u poslednjoj četvrtini poveo svoju ekipu do preokreta u duelu sa Makabijem iz Rišona.

Izvor: SV

Autor: SV

Teodosić i Marković režirali preokret Virtusa za Top 16
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Ekipa koju sa klupe predvodi bivši selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević je uspela da stigne do pobede u sedmom kolu Evrokupa rezultatom 85:79.

Italijanski tim je uoči starta poslednje deonice imao manjak od devet poena (69:60), ali je četvrti kvartal dobio sa 15 poena razlike (25:10) i ostvario šesti trijumf u dosadašnjem toku takmičenja.

Pored Teodosića, u preokretu je učestvovao i Stefan Marković, čijom ukradenom loptom i asistencijom za trojku zemljaka u kontranapadu je praktično najavljeno da Virtus ima nameru da "juri" zaostatak za protivnikom.

Virtus je zabeležio seriju od 16:1 za šest minuta poslednje četvrtine, a uprkos izgubljenim loptama Teodosića u finišu meča, protivnik nije uspeo da se vrati u ritam.

Teodosić je utakmicu završio sa 18 poena, 6 asistencija, ali i čak 7 izgubljenih lopti, dok je Marković imao po 6 poena i asistencija, tri skoka, čak 5 ukradenih i 4 izgubljene lopte.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Džulijan Gembl sa 19 poena, dok su dvocifreni učinak zabeležili još Frenk Gejns (13 poena) i Kajl Vims (10 poena).

U izraelskoj ekipi Aleks Hamilton i Džonantan Vilijams su upisali po 19 poena, a Frederik Burdijon je dodao 15.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve