"Srbija je spremna da izdvoji 3.500.000 evra za kvalifikacioni turnir"

Generalni sekretar KS Litvanije Mindaugas Spokas otkrio je da Srbija i Hrvatska imaju velike šanse da dobiju organizaciju kvalfikacionog turnira za OI u Tokiju.

PTIzvor: B92
Podeli
Photo by Shi Tang/Getty Images
Photo by Shi Tang/Getty Images

Na konferenciji za medije u utorak je promovisan i novi selektor Litvanije. Dainiusa Adomaitisa nasledio je Darius Maskoliunas, nekadašnji trener Žalgirisa i Lijetuvos Ritasa.

Litvanija je takođe zainteresovana za organizaciju, ali prema njegovim rečima naša zemlja je spremna da izdvoji 3.500.000 evra, 500 hiljada više od njih.

Mnogo kvalitetnih reprezentacije nije uspelo da obezbedi plasman na Olimpijske igre putem Svetskog prvenstva, pa je zato i konkurencija velika.

Održaće se četiri kvalifikaciona turnira, učestvovaće čak 24 ekipe, a samo će pobednici tih turnira obezbediti plasman na Igre.

Srbija je pre tri godine organizovala kvalifikacije i uspela je da se plasira na Olimpijske igre na kojima je osvojila srebrnu medalju.

Mesto u Tokiju već su obezbedili: Argentina, Australija, Francuska, Iran, Japan, Nigerija, Španija i Sjedinjene Američke Države.

Podsećamo vas na sve učesnike kvalifikacija: Srbija, Litvanija, Italija, Hrvatska, Slovenija, Turska, Nemačka, Rusija, Poljska, Češka, Brazil, Venecuela, Portoriko, Dominikanska republika, Kanada, Meksiko, Urugvaj, Tunis, Angola, Senegal, Novi Zeland, Kina, Južna Koreja.

strana 1 od 2 idi na stranu