Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.11.2019.

14:32

"Najteže mi je protiv Dženkinsa... Mnogi iz NBA ne bi mogli da igraju u Evropi"

Košarkaš Anadolu Efesa Šejn Larkin je istakao da u NBA ima mnogo igrača koji je bi mogli da igraju u Evropi.

Izvor: SV

Autor: SV

EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO

On je tokom leta bio na pragu povratka u NBA ligu, ali se ipak odlučio da ostane u Evropi.


"NBA je meni uvek cilj, imao sam nekoliko opcija. Dobio bih nešto minuta i nešto novca, ali ništa nije bilo prava prilika za mene. Morao sam da biram između toga da ostanem u Efesu ili da postanem igrač sa manjom ulogom u NBA. To nisam hteo. Vratio sam se u Efes da budem jedan od igrača koji imaju loptu u rukama, koji preuzimaju odgovornost
", rekao je Larkin.

Posle debakla reprezentacije SAD na Svetskom kupu u Kini, košarkaš Fenerbahčea Derik Vilijams je uputio na to da bi za taj tim na velikim takmičenjima trebalo da igraju košarkaši iz Evrolige.

"Trebalo bi da razmisle o tome. Postoji mnogo igrača u Evropi, ne samo Amerikanaca, koji bi mogli da igraju u NBA. Onda odete i pogledate da u NBA ima 450 igrača. Mnogi od njih ne bi mogli da igraju u Evropi. Ne bi bili uspešni kao što se misli",
rekao je Larkin.

On je istakao da bi bilo pametno za američku nacionalnu selekciju da ubuduće gleda i ka svojim košarkašima koji igraju u Evropi.

Larkin je košarkaša Crvene zvezde Čarlsa Dženkinsa izabrao za najtežeg protivnika.

"On je brz, jak, atletski građen igrač... Kao igrač američkog fudbala. Protiv njega je najteže igrati", istakao je Larkin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve