Nova vest
Košarka

Subota, 09.11.2019.

21:45

Cibona "pregažena" u Podgorici – Budućnost na vrhu ABA lige

Košarkaši podgoričke Budućnosti su rezultatom 87:64 savladali Cibonu u "Morači" i ponovo dele prvo mesto ABA lige sa FMP–om.

Izvor: SN

Autor: SN

Cibona
Photo: ABA/Buducnost Voli

Budućnost je preko Cibone došla do pete pobede u ovosezonskom izdanju ABA lige i u ovom trenutku imaju najbolju koš razliku, plus 96.

Cibona je bila ravnopravan protivnik tokom uvodna tri minuta, ali su tada Kobs i Martin "iskočili" i prva deonica je prevagnula na stranu Budućnosti, da bi trojkom Šehovića u prvom napadu druge četvrtine, Podgoričani otišli na +11.

Već je tada postalo jasno da će Budućnost izaći kao pobednik ovog susreta. Posle poena Šehovića, Popovića i Ivanovića je rezultat glasio 44:24, pa nam je usledilo samo "odrađivanje posla" u narednih 20 minuta košarke.

Budućnost je za tri četvrtine postigla 69 poena, što je za 5 više nego što je Cibona ubacila za čitav meč. Budućnost je odnela pobedu u skokovima, 35-24, takođe i u asistencijama, 22-17, a u vođstvu su bili preko 38 minuta.

Na kraju su zasluženo slavili rezultatom 87:64, a Hasan Martin je sa 16 poena bio najefikasniji. Ispratili su ga Džastin Kobs sa 12, Skot Bamfort sa 11, dok su Mejers i Ivanović imali po 10 postignutih poena.

U redovima Cibone, Bundović je imao 17, a Bilinovac 15 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve