Nova vest
Košarka

Subota, 02.11.2019.

19:30

Nema neporaženih u ABA – Gordić i Tomas "slomili" FMP

Košarkaši Partizana savladali su FMP 90:85 posle sjajnog duela u "Pioniru" u petom kolu ABA lige.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Nema neporaženih u ABA – Gordić i Tomas
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Crno-beli su prvi tim koji je savladao "pantere" u regionalnom takmičenju, ostvarivši treću pobedu.

Partizan se dugo mučio sa gostima koji su sjajno šutirali trojke (11/23), ali je serijom 16:2 krajem trećeg perioda izgradio prednost (66:59) koju su odličnom odbranom i timskom igrom sačuvali do kraja.

"Panteri" su bili u igri do poslednjeg minuta, ali Nemanja Gorić i Rašon Tomas pogađaju bitne šuteve, uz sjajnu odbranu Mozlija i rešavaju pitanje pobednika.

Tomas je bio nezaustavljiv u reketu sa 23 poena (7/9 za dva) uz tri "2+1" akcije, a imao je i pet skokova. Gordić ga je najbolje pratio sa 15 poena i 5 asistencija.

Dvocifren učinak imao je još Nemanja Jaramaz sa 10 poena. Crno-beli su šutirali očajnih 21% za tri poena, ali i sjajnih 67% za dva.

Žanis Pejners je dodao 9 poena bez promašaja iz igre, dok su po 8 ubacili Nikola Jankovića i Rade Zagorac koji je imao još 7 skokova i 5 ukradenih lopti.

FMP je predvodio Aleksa Radanov sa 18 poena (6/7 iz igre), 14 je dodao Rit, 12 Đorđević, a 11 Ulubaj, dok je Stefan Pot imao 12 asistencija.

Nakon dva koša Zagorca u prvom minutu, FMP odgovara serijom od tri trojke i zakucavanjem Rita sa 11:4.

Partizan je punih šest minuta bio bez koša iz igre pa su gosti diktirali ritam, da bi crno-beli dobrom odbranom režirali seriju 6:0 za preokret na 16:15.

Đoković sa pet uzastopnih poena vrađa FMP u prednost, a tačku na prvi period stavlja Pejners prvom trojkom za Partizan (gosti 4) – 19:20.

U drugom kvartalu značajno opada ritam igre, ređaju se greške, faulovi i promašaji oba tima, pa smo gledali rezultatsku klackalicu – 24:22, 26:27, 30:29, 30:32.

Tada FMP pojačava ritam, a crno-beli se opet ne snalaze. Posle promašaja ne stižu da postave odbranu pa FMP diktira povećava na 36:32.

Gosti održavaju prednost do poslednjeg minuta kada crno-beli opet iz dobre odbrane stižu do nekoliko kontri i koševima Pejnersa i sjajnog Tomasa poravnavaju na 40:40 pred veliki odmor.

FMP novim trojkama Jeremića i Pota diktira ritam u trećem periodu, stižu gosti poenima Radanova do 57:52, a onda je usledila furiozna serija Partizana.

Pokreće je Pejdž tek trećom trojkom domaćina, a nastavljaju Birčević sa pet poena i Mozli sjajnom blokadom i penalima.

"Panteri" ređaju promašaje, ne uspevaju da pogode četiri uzastopna slobodna bacanja, a tačku na sjajnu seriju crno-belih 14:2 stavlja Jaramaz zakucavanjem za 66:59 pred poslednji kvartal.

Pejdž i Gordić održavaju prednost Partizana, ali se gosti vraćaju u egal koševima Đorđevića i Radanova (73:71).

Usledila je serija grešaka oba tima, iz koje bolji ritam hvataju crno-beli koji predvođeni Gordićem povećavaju na 80:74.

Radanov opet vraća "pantere" na koš zaostatka, ali Mozli blokira Pota u ključnom napadu, nakon čega kupi loptu posle promašaja Gordića i spuštaje do Tomasa koji stavlja tačku na meč u poslednjem minutu (88:82).

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

244 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve