Nova vest
Košarka

Četvrtak, 31.10.2019.

18:00

Zvezda razbila Himki i prekinula niz poraza! VIDEO

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Himki rezultatom 90:78 u šestom kolu Evrolige.

Izvor: LN

Autor: LN

Zvezda razbila Himki i prekinula niz poraza! VIDEO
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Zvezda je upisala drugi trijumf u Evroligi (uz četiri poraza). prekinu niz od tri poraza u tom takmičenju i nanela tek drugi neuspeh ruskom predstavniku.

Takođe, crveno-beli su prvi put uspeli da trijumfuju pod upravljačkom palicom Andrije Gavriloviča u EL, te se osvete Himkiju za dva poraza zaredom u međusobnim okršajima.

Utakmica je počela dosta burno, a posle 10 minuta bilo je odigrano samo dva minuta košarke.

Crveno-beli su počeli odlično i brzo došli do 8:0 posle poena Simanića, ali je ubrzo došlo do koškanja Branka Lazića i Janisa Time gde su obojica razmenili udarce.

Sudije su nekoliko minuta gledale ponovljeni snimak, pa su odlučile da Timi daju nesportsku grešku, a da kapitena Zvezde isključe sa utakmice nakon što je uzvratio na bezobrazluk Letonca.

To nije omelo crveno-bele, koji su nastavili da igraju dobro. Ubrzo je bilo +10, ali ruski tim je zaigrao dosta energičnije do kraja prve četvrtine i uspeo da smanji razliku.

Fenomenalna partija viđena je od strane Boriše Simanića, koji je od samog početka briljirao. Već posle 11 minuta košarke imao je 13 poena a crveno-beli su se lako odlepili na 33:24.

Nedugo zatim prednost domaćina dodatno je porasla, na +16, ali je Himki koliko-toliko uspeo da uhvati priključak do kraja poluvremena.

Brzom serijom u kojoj se istakao Tima gosti iz Rusije došli su do -9, sa kolikim zaostatkom se otišlo i na poluvreme.

Himki je u solidnom ritmu (ako se ne gleda rezultat) završio prvo poluvreme, ali nije očekivao ono što ih je snašlo u drugom. Zvezda je u 3/4 briljirala, "letela" po terenu i pogađala maltene sve što je šutnula.

Konačno se raspucao Bili Beron, koji je sigurno odigrao najbolji meč u sezoni i za samo par minuta upisao dvocifren poenterski učinak.

Himkiju nije pomoglo to što je alfa i omega ekipe Aleksej Šved ceo meč bio u kontraritmu, čemu je doprinela i dobra odbrana Zvezde, ali i njegova serija neizgrađenih šuteva i učestalih promašaja.

Crveno-beli nastavili su da "melju" protivnika sve do kraja treće četvrtine, a svoj odličan doprinos imali su Gist, Simanić i Perperoglu, pa se na pauzu otišlo sa +24 za domaćina.

Najveća moguća prednost Zvezde bila je +27, početkom poslednje deonice, ali je od tog truntka sve krenulo po zlu za domaćina.

Himki je zaigrao nešto bolje sa rezervistima, dok je Zvezda krenula da srlja u napadu, što se odrazilo na rezultat. Serija gostiju zaustavljena je tek posle 14 poena bez odgovora.

Ipak, uprkos katastrofalnih nekoliko minuta crveno-belih prednost je iznosila +15 na četiri minuta do kraja, bez realnih šansi da se ugrozi pobeda šampiona Srbije. Himki je do kraja smanjio na -12, ali je realnost ovog meča bila da je ruski tim u potpunosti bio nadigran od strane srpskog predstavnika.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Simanić sa 18 poena. Bili Beron je imao 17, Stratos Perperoglu 15, a Džejms Gist 12 poena uz pet skokova, koliko je imao i Grk.

Lorenco Braun je upisao dfeset poena uz sedam asistencija i jednu izgubljenu loptu.

Na drugoj strani Aleksej Šved je imao 14 poena, ali je šutirao tragičnih 3/13 iz igre. Imao je pet skokova i četiri asistencije, kao i tri izgubljene lopte.

Najbolji u Himkiju bio je Entoni Gil sa 11 poena i 11 skokova. Stefan Jović je bio u sastavu, ali nije ulazio na parket.

Uživo prenos meča mogli ste da ispratite uz naš LIVE BLOG.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

407 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve