Nova vest
Košarka

Sreda, 30.10.2019.

20:53

Peti poraz Budućnosti u Evrokupu i poslednje mesto u grupi D

Košarkaši Budućnosti poraženi su rezultatom 85:83 od strane nemačkog Oldenburga u petom kolu Evrokupa.

Izvor: SN

Autor: SN

Peti poraz Budućnosti u Evrokupu i poslednje mesto u grupi D
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Za razliku od Partizana koji posle pet kola ima svih pet pobeda, ekipa Budućnosti ima svih pet poraza i zauzima poslednje mesto u grupi D.

Oldenburg je u "Morači" stigao do pobede broj dva i zadržao šanse za plasman u narednu fazu takmičenja.

Meč je u prvom poluvremenu bio prilično izjednačen, gosti su stekli prednost od dva poena nakon prvog desetominutnog perioda, u kom je čuveni Riki Polding imao 5 poena, a Hasan Martin i Džastin Kobs su briljirali na drugoj strani.

U drugom kvartalu, rezultat je varirao od nerešenog ishoda do blage prednosti Oldenburga i to u nekoliko navrata. Mogla je Budućnost na sredini četvrtine da napravi i preokret, ali su ipak propustili svoje šanse i sa identičnim zaostatkom od dva poena otišli na "veliki odmor".

Magijom Rikija Poldinga, Oldenburg pravi razliku u trećoj četvrtini, za koju se na kraju ispostavilo da je bila ključna na ovoj utakmici i pomogla nemačkom predstavniku da upiše novi trijumf. Budućnost je imala premalo raspoloženih igrača u ovom delu meča i to se po rezultatu osetilo.

Ipak, domaćin se probudio, uspeo da podigne nivo svoje igre i da posle nekih 8 minuta kreira pravu dramu i košem Danila Nikolića stigne do prednosti prvi put još od starta druge četvrtine.

Ipak su Rašid Mahalbašić, Riki Polding i Tada Karsten bili mirne ruke u finalnim minutima i Oldenburg sa 85:83 stiže do pobede broj dva u Evrokupu.

Pomenuti Riki Polding bio je najefikasniji sa 21 poenom, dok je Džastin Kobs predvodio poraženi sastav sa 17 poena, a Hasan Martin je zabeležio poen manje.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve