Nova vest
Košarka

Četvrtak, 24.10.2019.

22:40

Himki lako sa Bajernom, četvrti poraz Valensije

Ruski Himki je bez većih problema savladao Bajern rezultatom 87:74 i tako upisao treću pobedu u elitnom evropskom klupskom takmičenju.

Izvor: SN

Autor: SN

Himki lako sa Bajernom, četvrti poraz Valensije
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Himki već godinama dolazi u Evroligu sa visokim ciljevima, ali nekako uvek ostanu kratkih rukava, a čak im se dešavalo i u prvom delu sezone da ostanu bez šansi.

Ove godine je situacija nešto drugačija, Himki posle 4 odigrana kola ima 3 pobede i 1 poraz, a poslednja pobeda je došla protiv sjajne ekipe minhenskog Bajerna.

Bajernu nije mnogo pomogla ni odlična rola nekadašnjeg NBA asa, Grega Monroa, koji je susret okončao sa 18 poena, 5 skokova, 4 asistencije, ali i čak 7 izgubljenih lopti, što je u evropskoj košarci nezamislivo za jednog centra.

Sa druge strane, gledali smo izuzetno dobro raspoloženog Alekseja Šveda. Sjajni ruski skorer je utakmicu završio sa 19 postignutih poena, uz 5 skokova i 9 asistencija, ali i 5 izgubljenih lopti.

Bajern je bio u egalu samo u prvoj četvrtini, koju su dobili rezultatom 19:17, a onda slede odlični minuti Himkija i sa 60% šuta iz igre prelamaju drugu deonicu u svoju korist, da bi u trećoj promašili samo jedan šut za tri poena što im je donelo visoku prednost, koja je samo održavana u poslednjoj četvrtini.

Košarkaši Valensije doživeli su i četvrti uzastopni poraz u ovogodišnjem izdanju Evrolige, pa su samim tim poslednjeplasirana ekipa elitnog klupskog košarkaškog takmičenja.

Iako su Lojd (17 poena), Dubljević (15 poena, 7 skokova) i San Emeterio (15 poena, 5 skokova) bili dobro raspoloženi, ostatak ekipe je zakazao dok Vanja Marinković nije dobio priliku u Menori.

Makabi je jednostavno bio bolji tim, dobili su 3 od 4 četvrtine i prikazali fantastičnu igru u odbrani dozvolivši Valensiji 16 koševa iz igre i to iz 57 pokušaja. Sin nekadašnjeg igrača Zvezde, Zufera Avdije – Deni, imao je svoj prvi start u Evroligi i doprineo novoj pobedi sa 6 poena i 3 skoka.

Skoti Vilbekin je postigao 14 poena i skorerski predvodio Makabi, ispratili su ga Otelo Hanter, Omri Kaspi i Nejt Volters.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve