Nova vest
Košarka

Četvrtak, 17.10.2019.

09:50

Zvezda u Tel Avivu – Makabi je pod pritiskom

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Makabiju u Tel Avivu, u trećem kolu Evrolige.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Zvezda u Tel Avivu – Makabi je pod pritiskom
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Dok će crveno-beli tražiti drugi trijumf u sezoni, Makabi na domaćoj premijeri juri prvenac, što će svakako da predstavlja pritisak na igrače "Ponosa Izraela".

Ovo će biti 13. međusobni duel dva tima, Makabi vodi 8-4 u ukupnom skoru, ali je Zvezda dobila četiri od prethodnih pet susreta.

Posle velike pobede nad Fenerom u Beogradu, Zvezda će večeras (20.05) pokušati da donese bodove s gostovanja Makabiju koji je u prva dva kola tesno poražen na gostovanjima Himkiju i Realu. Kvota na crveno-bele je čak 3,50, dok pobeda domaćina plaća 1,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Makabi - Crvena zvezda.

Crveno-beli su u Tel Avivu slavili samo jednom, 71:66 u januaru 2017. kada se istakao Stefan Jović sa 14 poena i 7 asistencija.

"Zvezda ima iskusnu ekipu koja je jaka u odbrani. Moramo da im čitamo odbranu i igramo pametno. Navijači će biti naš šesti igrač, uz njihovu podršku možemo do pobede", rekao je trener Makabija Janis Sfaropulos.

U ovom duelu se očekuje velika borba u reketu jer oba tima imaju snažne centarske linije, dok osciliraju sa šutom na startu sezone.

Žalgiris je loše ušao u ovu sezonu Evrolige, ima dva poraza, a večeras (19.00) mu u goste stiže Real Madrid, koji ima dve pobede. Kvota na dvojku u Litvaniji je 1,45, dok je kec 3,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Žalgiris - Real Madrid.

Zvezda će svakako da se fokusira na ofanzivni skok kako bi popravila slab prosek šuta za dva poena (44,3%), dok mora da obrati pažnju na Makabijeve šutere koji pogađaju 62,3%.

Glavna opasnost po tim Milana Tomića biće Skoti Vilbekin, koji je u prošlom kolu postigao 22 poena protiv Real Madrida, 11 u poslednjih 5 minuta.

"Makabi je favorit na ovoj utakmici, prvoj kod kuće posle gostovanja u Moskvi i Madridu gde su dobro igrali. Uvek su jaki pred svojih 12.000 navijača. Ali mi ne putujemo u Izrael samo kako bismo se pojavili na terenu, nećemo biti obični gledaoci, pokušaćemo da pobedimo", rekao je Tomić.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve