Nova vest
Košarka

Utorak, 15.10.2019.

17:55

Đorđević otkrio kako je ubedio Teodosića da dođe u Bolonju

Aleksandar Đorđević, doskorašnji selektor košarkaške reprezentacije Srbije, pričao je za italijanske medije o Virtusu iz Bolonje.

Izvor: PT/Mozzartsport

Autor: PT/Mozzartsport

Đorđević otkrio kako je ubedio Teodosića da dođe u Bolonju
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Đorđević, koji je deo karijere proveo igrajući u lokalnom Fortitudu, otkrio je, između ostalog, kako je ubedio Miloša Teodosića da pređe u Virtus.

Srpski plejmejker dugo je bio bez kluba, licitiralo se sa mnogim imenima i na kraju se odlučio za ekipu Aleksandra Đorđevića.

"Rekao sam mu da su velika imena prošla preko ovog parketa u Bolonji. Objasnio sam mu šta Bolonja kao košarkaški grad može da mu pruži, kakvi su ovde strast i glad za košarkom. Ovde sam proveo dve najlepše godine karijere gledajući iz ugla emocija", rekao je Đorđević za "Tuttosport".

Sale ističe da je Teodosić prepoznao želju Virtusa da raste.

"Želeo je da sagleda sve opcije detaljno, a ja sam mu detaljno predočio šta mu se nudi. I kao što njegov agent reče: ’Nije pitanje ko želi Teodosića, već kako ga želi’. Miloš je ukapirao da ga želimo kao deo slagalice koji nam je nedostajao za rast ekipe i kluba".

Đorđević je na čelu reprezentacije proveo pet godina i osvojio je tri srebrne medalje (SP, OI, EP).

"Nacionalna selekcija, dupli angažman, su mi oduzimali dosta energije jer sam ja po prirodi autokritičan i veoma zahtevan prema meni samom. Bio sam dugo selektor i došlo je vreme za promenu. Bilo mi je teško da donesem tu odluku, ali je moralo tako", kazao je Đorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve