Nova vest
Košarka

Petak, 11.10.2019.

16:40

Kalinić o Srbiji na Mundobasketu: Bio sam iznenađen

Povremeni reprezentativac Srbije Nikola Kalinić kaže da su ga iznenadili porazi "orlova" na Svetskom prvenstvu u Kini.

Izvor: LN

Autor: LN

Kalinić o Srbiji na Mundobasketu: Bio sam iznenađen
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Kalinić nije bio deo Srbije na Mundobasketu jer ga je selektor Đorđević izostavio sa spiska pritom podelivši srpsku javnost.

Veliko iznenađenje Mundobasketa bilo je to da dva glavna favorita, Srbija i SAD, nisu došli ni do polufinala.

"Da, bio sam iznenađen, kao i svi drugi, to su bila dva najveća favorita. Ali njihovi porazi omogućili su nam da uvidimo i koliko su dobri ostali timovi. Takođe, treba reći i da je nekada momentum važniji od kvaliteta – da li imaš samopozdanja, da li se osećaš dobro… Svaki minut je važan, svaki sekund", rekao je Kalinić u intervjuu za "Trendbasket".

Krilo Fenerbahčea prokomentarisalo je igru Argentine, selekcije koja je eliminisala "orlove" iz borbe za medalju.

"Igra Argentine protiv Srbije podsetila me je na našu igru na Mundobasketu 2014. godine. Samo smo igrali svoju igru, šutirali sa samopouzdanjem, bez mnogo briga i bez mnogo razmišljanja. Isto to važi i za Španiju, još jednom su pokazali koliko su kvalitetni. Ali jeste to bilo veliko iznenađenje, ne znam uzrok – možda su i SAD i Srbija mislili da će im put do finala biti lak, možda su previše mislili o tom finalu", dodao je Kalinić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve