Zagorac: Čim su krenuli da promašuju, mi smo krenuli da "meljemo" VIDEO

Košarkaš Partizana Rade Zagorac, posle pobede protiv Tofaša, rekao je da je meč u Štark areni bio živopisan i da publika u velikoj meri pomogla crno-belima.

LNIzvor: B92
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Partizan je u drugom kolu Evrokupa savladao Tofaš 93:80, posle preokreta i zaostatka od 14 poena.

"Vrlo živopisna utakmica. Ta neka velika amplituda koja je bila prisutna je normalna za ovu fazu sezone. Prilično su se uloge iskristalisale iako je rana faza sezone, to je jedno bogatstvo ovog tima. Svaki igrač u sistemu zna svoju ulogu, svako je vrlo nesebičan i spreman da se pokaže najbolje moguće u svojoj ulozi. Te stvari na nekom dužem štapu mogu da donesu dobre stvari", rekao je Zagorac.

Crno-beli odigrali su prvi meč ove sezone u novom ambijentu i pred svojim navijačima, a Zagorac kaže da je publika u Štark areni na pravo način podržala tim Andree Trinkijerija.

"Sjajna atmosfera. Moram da kažem da mi je bila nepoznanica kako će da izgleda. Pomogli su nam dosta. Kada se publika bude sjedinila sa timom dešavaće se tokom sezone. Dali su nam veliki zamajac".

Sa 26 poena i sa nekoliko važnih pogođenih šuteve, Zagorac je uz Novicu Veličkovića bio jedan od najzaslužnijih za drugi trijimf Partizana u Evrokupu.

"Super sam se osećao. Dobro se osećam od početka sezone. Ekipa prepoznaje kada nekoga dobro ide. To je kvalitet koji takođe hoću da istaknem. Kori je razigrao ekipu kada je bilo važno. Kapa dole Novici. Neću da idem sada redom, svi smo imali svoje momente. U ovom trenutku sezone možemo da se izdignemo u bilo kojoj situaciji. Oni su pogađali nenormalno, ali smo se bodrili, nismo se predavali i na kraju se pokazalo da ne mogu da izdrže u takvom ritmu punih 40 minuta. Čim su krenuli da promašuju, sigurnost mentalna je opala. Mi smo žargonski rečeno krenuli da meljemo i na kraju smo slavili 13 razlike", rekao je Zagorac i dodao da je Trinkijeri uspostavio sistem u kom svaki igrač ima svoju ulogu.

"Trener je od početka sa nama. Uspostavio je sistem koji svi poštujemo. Pronašao je svakome dobru rolu. Igrači u tim svojim ulogama moraju da budu svesni svojih kvaliteta i da ne iskaču previše. Mi to imamo", zaključio je Zagorac.