Nova vest
Košarka

Utorak, 08.10.2019.

09:35

Partizan pred velikim izazovom – Tofaš stiže u Arenu

Košarkaši Partizana dočekuju u utorak turski Tofaš, u drugom kolu Evrokupa.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Partizan pred velikim izazovom – Tofaš stiže u Arenu
Foto: EPA/Valda Kalnina

Crno-beli u meč ulaze puni samopouzdanja nakon pobede u Veneciji na premijeri sezone, ali ih očekuje vrlo težak izazov.

Tofaš možda nema zvučno ime kao neki drugi turski klubovi poput Fenerbahčea i Anadolu Efesa, ali nije nimalo naivna ekipa.

Posle pobede na gostovanju Veneciji, Partizan je večeras u Areni (20.00) veliki favorit protiv turskog Tofaša u 2. kolu Evrokupa. Kvota da će crno-beli slaviti s više od 9,5 poena razlike je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Partizan - Tofaš.

Klub iz Burse, koji s klupe predvodi bivši plejmejker Orhun Ene, u prvom kolu je lako savladao francuski Limož 84:71.

Najefikasniji igrač tima na tom meču bio je Amerikanac Di Džej Vajt, 29. pik sa NBA drafta 2008. koji je odigrao 99 mečeva za Indijanu.

Krilni centar je postigao 19 poena uz 6 skokova i sjajan šut za dva poena – 9/13. Nema sumnje da Partizanova krila, pre svih Stefana Birčevića očekuje težak posao.

Protiv Limoža je posebno impresionirao britanski bek koji je stigao iz Razvojne lige Tarik Filip sa 17 poena, 10 skokova i 7 asistencija.

Međutim, ni Vajt ni Filip nisu najveće zvezde Tofaša. To je drugi Amerikanac, nekadašnji bek atinskih velikana Panatinaikosa i Olimpijakosa Met Lodžeski.

Amerikanac je Francuzima ubacio 15 poena uz 8 asistencija. Momak sa belgijskim pasošem ove sezone prosečno beleži 10,3 poena ali i 6,7 proigravanja.

Osim njih, vredni pomena iz ovog tima su nekadašnji igrač Fenerbahčea Baris Ermiš, potom Mihajmin Mustafa, kao i Berk Ugurlu koji beleži 6,5 asistencija po utakmici.

Partizan je proteklog vikenda odigrao sa dosta oscilacija u Laktašima, ali će za razliku od meča sa Igokeom (75:73) biti jači za Rašona Tomasa, koji je dominirao u Veneciji prošle sedmice sa 11 poena i 12 skokova.

Rašon Tomas pokazao je da će biti veliko pojačanje za Partizan, a kvota da će večeras protiv Tofaša ubaciti više od 13,5 poena je 1,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za poene igrača u Evrokupu

Duel između Partizana i Tofaša počinje u 20 časova u beogradskoj "Štark areni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve