Nova vest
Košarka

Subota, 05.10.2019.

11:11

Evroliga: Majk Džejms MVP prvog kola, "za dlaku" ispred Lučića

Završeno je i prvo kolo ovogodišnjeg izdanja košarkaške Evrolige, a za najkorisnijeg igrača proglašen je član moskovskog CSKA, Majk Džejms.

Izvor: SN

Autor: SN

Evroliga: Majk Džejms MVP prvog kola,
EPA-EFE/Miguel Angel Polo

Majk Džejms je posle neuspešne epizode u Armaniju potpisao ugovor sa CSKA iz Moskve i već na prvoj utakmici zabeležio 28 indeksnih poena.

On je u pobedi CSKA nad Valensijom (96:71) učestvovao sa 20 poena i 5 asistencija i to bez promašaja iz igre posle sedam upućenih šuteva na koš španskog tima.

Tako je Majk Džejms od strane Evrolige proglašen za najkorisnijeg igrača prvog kola i to tik ispred srpskog košarkaša Vladimira Lučića.

Vladimir Lučić je posle trijumfa Bajerna nad Armanijem u četvrtak bio najkorisniji igrač prvog kola sa 26 indeksnih poena i u poziciji da osvoji titulu najkorisnijeg igrača prvog kola je bio sve do petka uveče.

Najbolji poenter prvog kola je bio Nikola Mirotić koji je za Barsu protiv Efesa ubacio 24 poena, a najbolji skakač je bio Dešon Tomas. On je u duelu sa Crvenom zvezdom imao 11 skokova.

Albin Martin Hermanson je imao devet asistencija u prvom kolu, Fakundo Kampaco osam, dok je Jusufa Fal iz Baskonije protiv Žalgirisa imao pet blokada i u tome je bio najdominantniji igrač prvog kola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve