Nova vest
Košarka

Petak, 04.10.2019.

21:05

Šilds sa 19 poena vodio Baskoniju do prve pobede u Evroligi

Košarkaši Baskonije pobedili su Žalgiris rezultatom 70:58 u prvom kolu ovogodišnjeg izdanja Evrolige.

Izvor: SN

Autor: SN

Šilds sa 19 poena vodio Baskoniju do prve pobede u Evroligi
EPA-EFE/Toms Kalnins

Iako zbog povrede nije igrao Nik Stauskas, Baskonija je pobedila dvocifrenom razlikom, a najzaslužniji za tako nešto bio je američki košarkaš Šejvon Šilds koji je postigao 19 poena i uhvatio 5 skokova.

Prvi desetominutni period je obeležila velika borba i nerešen rezultat, da bi već sredinom druge četvrtine gostujuća ekipa uspela da se odlepi na dva poseda, pa onda zahvaljujući Šildsu i Šengeliji da pobegne na sedam poena razlike.

Do kraja utakmice je Baskonija faktički samo kontrolisala tempo utakmice, nije dozvolila izabranicima Šarunasa Jasikevičijusa da se razlete i naprave nekakav preokret, iako su poenima Zeka Lideja krajem treće četvrtine bili veoma blizu.

Serijom Meta Dženinga, Baskonija se vratila na dvocifrenu razliku, da bi Lendejl i Ulanovas kreirali novu dramu, ali se španski predstavnik izvukao i slavio u Kaunasu rezultatom 70:58.

Pored Šejvona Šildsa, koji je bio najefikasniji, istakli su se Tornike Šengelija sa 13 poena, kao i Luka Vildosa i Met Džening sa po 10 postignutih poena, a na drugoj strani, Grigonis i Lekavičijus su bili najefikasniji sa po 10 postignutih poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve