Nova vest
Košarka

Četvrtak, 26.09.2019.

19:30

Šokantan poraz Zvezde u Zagrebu!

Košarkaši Crvene zvezde su poraženi u prvoj zvaničnoj utakmici ove sezone!

Izvor: SV

Autor: SV

Šokantan poraz Zvezde u Zagrebu!
foto: ABA/Cibona/Zeljko Baksaj

Izabranici trenera Milana Tomića su doživeli neuspeh u četvrtifinalnom duelu Superkupa ABA lige od Koper Primorske rezultatom 88:82.

Slovenački tim će se u polufinalu sastati sa beogradskim Partizanom, koji je prethodno savladao Mega Leks.

Zvezda je ovim porazom propustila šansu da odbrani titulu na uvodnom takmičenju sezone, osvojenu prošle godine.

Srpski predstavnik je odigrao veoma lošu utakmicu, imao je prednost samo posle prve četvrtine, a ostali deo meča je potpuno protekao u ritmu ekipe trenera Jurice Golemca.

Uspela je Zvezda da se u nekoliko navrata vrati na posed zaostatka, ali je slovenački tim u finišu stigao do velikih 17 poena prednosti.

Poslednja dva minuta meča su unela dramu, pošto je Zvezda napravila seriju, prišla na šest poena razlike, ali nije bilo dovoljno vremena za potpuni preokret.

Fantastičnu partiju za pobednički tim je pružio iskusni Marko Jagodić-Kuridža sa 18 poena i devet skokova, od toga četiri u napadu.

Iako je već u prvoj deonici imao tri lične greške, Lens Heris je stigao do 14 poena, a dvocifren učinak je upisao i Stiven Holt (10 poena).

Vredi istaći partije Marjana Čakaruna i Nejca Bariča koji su upisali po devet poena, dok je Žan-Mark Šiško imao osam poena i sedam asistencija.

Odličan utisak je ostavio i nekadašnji košarkaš Dinamika Aleksandar Lazić sa devet poena i pet skokova.

U ekipi Zvezde su vredni pomena samo Dejan Davidovac (15 poena) i Džejms Gist (12 poena).

Dvocifreni učinak je uspeo da zabeleži još samo Bili Beron (10 poena), a očekivanja nisu opravdali Derik Braun, Čarls Dženkins, a naročito Lorenco Braun.

Ove dve ekipe će se ponovo sastati u prvom kolu ABA lige.

Tok meča ste mogli da pratite na našem sajtu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

368 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve