Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 23.09.2019.

19:32

"Dolazi na naplatu to što nemamo jaku domaću ligu"

Selektorka košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković ja za RTS rekla da je cilj te selekcije plasman na OI 2020. godine.

Izvor: SV

Autor: SV

Foto: Starsport

Kako je navela, za njenu ekipu sledi težak posao.


"Pre kvalifikacija za Olimpijske igre imamo i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Dolazi na naplatu to što nemamo jaku domaću ligu. Sve reprezentativke su u inostranstvu i teško je da se u FIBA programu okupimo. Videćemo šta će biti, ne mogu ništa da najavim, ali ne bežimo od želje da idemo u Tokio"
, izjavila je Maljkovićeva.

Ona je kreatorka "Pokreta za žensku košarku".

"Navršava se peta jubilarna godina pokreta, moj osnovni cilj je da što više devojčica trenira besplatno. Stalno me roditelji pitaju u da li je stvarno sve besplatno i ne veruju da jeste, ali ja želim da u naciji imamo zdrave fizički i mentalno devojke, a u ovom slučaju ženska reprezentacija za par godina profitira iz toga"
, dodala je Maljkovićeva.

Pored reprezentacije Srbije, Maljkovićeva radi u kineskom Šangaj Svordfišu.

"One privode kraju pripreme, prošle godine su u Srbiji bile mesec dana, sada su dva. Oduševljene su, ja sam srećna i čast mi je što dolaze i vole moju zemlju", zaključila je Maljkovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve