Nova vest
Košarka

Četvrtak, 19.09.2019.

13:42

Dogovorili se Pitino i Lujvil

Američki košarkaški trener Rik Pitino van suda se dogovorio sa univerzitetom Lujvil.

Izvor: SN

Autor: SN

Dogovorili se Pitino i Lujvil
Photo by Joe Robbins/Getty Images

Rik Pitino je otpušten posle skandala kada je igračima Lujvila plaćano da odaberu taj univerzitet, a on je negirao umešanost, čak je prošao i FBI poligraf.

Iskusni trener je tražio odštetu u visini od 35 miliona dolara zbog štete koja je naneta njegovom ugledu, ali novac ipak neće dobiti pošto je napravljen drugačiji dogovor.

"Danas prelazim na novo poglavlje u svom životu. Ponosan sam na svoja trenerska dostignuća u Lujvilu i počastvovan sam što sam trenirao mnoge talentovane košarkše. Takođe sam vrlo razočaran zbog načina na koji se sve završilo, ali ja sam kao trener bio odgovoran za ponašanje članova svog tima. Još uvek osećam veliku strast prema košarci i imam toliko toga još da joj dam", poručio je Pitino.

Po novom dogovoru, Pitinu će se raskid saradnje voditi za 2017. godinu i zvanično nije otpušten već je sam podneo ostavku.

"Tokom 17 godina je Rik Pitino pravio fantastične rezultate na Lujvilu, kako košarkaške tako i akademske. Ipak, postoje određena NCAA pravila koja su urušila ugled univerziteta, iako za to nije bio kriv direktno trener Pitino, problem se desio tokom njegovog vođenja ekipe. Mi smo njemu zahvalni za sve što je uradio za univerzitet Lujvil i želimo mu sve najbolje. Trener Pitino i Lujvil su se dogovorili da sporazumno raskinu ugovor, kao i da pravno neće goniti jedno drugo i obe strane nastavljaju svoj razvoj", naveli su čelni ljudi Lujvila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve