Nova vest
Košarka

Petak, 23.08.2019.

10:24

Zvezda predstavila trojicu novih igrača FOTO

Košarkaški klub Crvena zvezda je na Malom Kalemegdanu predstavio tri pojačanja za novu sezonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezda predstavila trojicu novih igrača FOTO
foto: B92

Dresove srpskog i regionalnog šampiona su zadužili Derik Braun, Lorenco Braun i Džejms Gist.

Njih trojica će biti velika pojačanja za sezonu u kojoj će "crveno-beli" ponovo igrati u Evroligi.

"Uzbuđen sam što sam ovde. Poznajem tradiciju kluba i srećan sam što sam u Beogradu i što ću nositi dres Crvene zvezde. Spreman sam da radim vredno i jedva čekam narednu sezonu", rekao je Gist na predstavljanju na Malom Kalemegdanu.

Gist je prethodnih sedam godina igrao u Panatinaikosu, a u novom klubu nosiće dres sa brojem 15.

"Razlog zašto sam došao je šansa da igram na najvišem nivou u Evropi. Igram košarku ne samo da bih igrao i zabavljao se, već i da osvajam trofeje. To je razlog zašto sam ovde", rekao je Gist.

Novinare je zanimalo i šta očekuje od utakmica sa Partizanom čiji je nekada bio član.

"Bio sam u različitim situacijama otkako sam počeo da igram košarku i imao sam priliku da igram velike derbije. Za Merilend, pa Fenerbahče protiv Galatasaraja, pa Olimpijakos protiv Panatinaikosa. Sada ću igrati za Zvezdu u najvećem srpskom derbiju. Ipak, nisu to utakmice sa kojima se nisam suočavao", rekao je Gist.

I Derik Braun je naveo da je srećan što će, kako je rekao, igrati za tim velike tradicije.

"Uzbuđen sam i što ću igrati za sjajne navijače, igrao sam protiv njih, a sada sam na istoj strani sa njima i srećan sam zbog toga. Ovde sam zbog tradicije kluba i navijača. To su najbolji navijači koje sam video", rekao je Braun.

Braun nije igrao prošle sezone, pa je novinare zanimalo u kakvoj je formi.

"Nisam igrao prethodne sezone, ali mislim da znamo iz sezona pre toga šta mogu na terenu. Nisam igrao prošle sezone, ali videće uskoro koliko sam spreman", rekao je Braun koji će nositi dres sa brojem 1.

Lorenco Braun, vlasnik NBA prstena sa Torontom, prvi put će igrati u Evropi.

"Gledao sam video klipove o utakmicama Zvezde, navijačima. Jedva čekam da počne nova sezona, pokušaćemo da osvojimo sve i tome se unapred radujem. Razlog zašto sam ovde jeste mogućnost nastupanja na najvišem nivou i mogućnost osvajanja trofeja, pokušačemo da ih osvojimo sve", dodao je Lorenco Braun.

On je priznao da ne poznaje dobro evropsku košarku.

"Iskreno ne znam šta tačno da očekujem. Znam da je Crvena zvezda član Evrolige, a to je prvi nivo ispod NBA lige. Ovde sam da pobeđujem i trudiću se da to radim", rekao je novi plejmejker Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve