Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 12.08.2019.

23:59

Amerikance napustio i Kajl Lauri

Plejmejker NBA šampiona Toronto Reptorsa Kajl Lauri ipak neće igrati na Svetskom prvenstvu.

Izvor: AK

Autor: AK

Amerikance napustio i Kajl Lauri
Photo by Ethan Miller/Getty Images

Lauri je poslednja zvezda u nizu koja je otkazala nastup u selekciji SAD u Kini od 31. avgusta.

On je u julu operisao palac desne ruke, očekivalo se da bude spreman za Mundobasket, ali mu lekari nisu dali dozvolu da počne sa treninzima.

Lauri se priključio početkom meseca kampu selektora Grega Popovića, uprkos velikoj mogućnosti da zbog povrede neće moći da igra.

"Nadao sam se da ću biti spreman za turnir, ali nisam dobio dozvolu da se vratim punom treningu. Želeo sam da pomognem svojoj zemlji u napadu na zlato ovog leta. Volim da igram za reprezentaciju SAD, ali ovaj put moram da propustim i navijam za tim od kuće. Verujem da će momci koji igraju biti sjajni i da će doneti zlato našoj zemlji",
oglasio se Lauri preko Instagrama.

Bio je član šampionske generacije sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. i nada se mestu u selekciji na OI u Tokiju 2020.

Prošle sezone je na putu ka NBA tituli prosečno beležio 14,2 poena uz 8,7 asistencija i 4,8 skokova za Toronto eptorse. U plej-ofu je imao prosek od 15 poena, 6,6 asistencija i 4,9 skokova.

Tim SAD trenutno čine: Harison Barns, Džejlen Braun, Dieron Foks, Džo Heris, Kajl Kuzma, Bruk Lopez, Kris Midlton, Donovan Mičel, Mejson Plamli, Markus Smart, Pi Džej Taker, Majls Tarner, Kemba Voker i Derik Vajt.

Popović se posle trening kampa u Las Vegasu zahvalio Tadeusu Jangu i Bemu Adebaju koje je naknadno pozvao.

Pre Laurija, nastup na SP su otkazali: Marvin Begli, Bredli Bil, Entoni Dejvis, Andre Dramond, Erik Gordon, Džejms Harden, Montrezl Herel, Tobajas Heris, Demijen Lilard, Kevin Lav, Si Džej Mekalum, Pol Milsap i Džulijus Rendl.

U stručnom štabu Grega Popovića su još treneri Golden Stejta Stiv Ker, Atlanta Hoksa Lojd Pirs i univerziteta Vilanova Džej Rajt.

Amerikanci će na Mundobasketu u Kini igrati u Grupi E sa Turskom, Češkom i Japanom, a njihova grupa se ukršta sa Grupom F u kojoj su Grčka, Novi Zeland, Brazil i Crna Gora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve