Nova vest
Košarka

Subota, 03.08.2019.

16:49

"Zamenio bih MVP za zlato na Svetskom prvenstvu"

Janis Adetokumbo, grčka košarkaška zvezda, kaže da bi zamenio MVP nagradu NBA lige sa zlatom na Svetskom prvenstvu.

Izvor: LN

Autor: LN

EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Adetokumbo je, igrajući za Milvoki Bakse, osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača NBA lige (MVP) tokom sezone 2018/19.

On će biti prva zvezda reprezentacije Grčke na Mundobasketu u Kini, a uz srpskog centra Nikolu Jokića i prva zvezda prvenstva.

"Zamenio bih MVP nagradu za zlatnu medalju u Kini. Uvek osećam nešto posebno kada igram za reprezentaciju. Kada turnir počinje i prvi put slušate himnu... Te emocije su neopisive", kazao je Adetokumbo za grčki "Ta Nea" i nastavio:

"Kada date prvi koš, odigrate prvu akciju - to je neverovatan osećaj i svaki put sam ponosan kao da je prvi. Osećaj kada pobedite sa reprezentacijom je neverovatan i i ranije sam pričao da ću zauvek biti deo tima, sve dok sam zdrav kao ovog leta".

Pored Janisa, na trening kampu reprezentacije učestvuju i njegova braća Tanasis i Kostas.

"Mi podržavamo jedan drugog kako bi bili bolji. Neverovatan je osećaj biti ovde sa njima. Radili smo veoma naporno kako bi dotle došli. Znam da je naša majka ponosna, kao i otac, za koga sam siguran da nas gleda sa neba", jasan je bio momak rođen u Atini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve