Nova vest
Košarka

Nedelja, 28.07.2019.

09:32

Pažin i Pokuševski srušili mlade Nemce

Muška juniorska reprezentacija Srbije, igrači rođeni 2001. godine i mlađi, startovala je pobedom na Evropskom prvenstvu koje je počelo u Volosu.

Izvor: SV

Autor: SV

Pažin i Pokuševski srušili mlade Nemce
FIBA

Izabranici selektora Slobodana Klipe su okviru prvog kola grupe “A” savladali čvrstu i borbenu selekciju Nemačke.

Iako je naš mladi tim gotovo sve vreme bio u vođstvu utakmicu je uspeo definitivno da prelomi sjajnom odbranom tek sredinom poslednje četvrtine: Srbija U18 – Nemačka U18 75:68 (17:17, 22:14, 14:18, 22:19).

Obostrano nervozan početak susereta uslovio je dosta grešaka i promašaja u uvodnim minutama.

Srpski juniori su do prve osetnije prednosti – 35:23 došli u 17. minutu posle perioda zaista odlične igre u odbrani. Naš mladi tim je uspostavio ravnotežu u skoku u drugoj četvrtini i zaigrao čvrsto u fazi odbrane.

Odličnom Pažinu, priključili su se u napadačkim akcijama Pokuševski, Langović i Škobalj tako da u pojednim momentima rival nije imao pravih rešenja. Ipak u samom finišu prvog poluvremena uporni nemački tim je uspeo da donekle smanji zaostatak – 39:31.

Srpski reprezentativci su sa agresivnom igrom nastavili i na početku drugog poluvremena. Sa nekoliko dobrih akcija ponovo su stekli dvocifrenu prednost – 50:37 u 24. minutu.

Međutim, samo trenutak nepažnje i dekocenteacije našeg tima bio je dovoljan Nemcima da se vrate u igru i serijom 12:3 smanje na 53:49 na isteku treće četvrtine.

Ponovo je Srbija zaigrala žestoko u odbrani, na scenu je ponovo stupio tandem Pažin-Pokuševski, što se automatski odrazilo na rezultat u 34. minutu – 67:54. Pokušao je rival na sve načine, najčešće šutevima za tri poena da se još jednom vrati u igru, ali su izabranici selektora Klipe rutinski priveli meč kraju i slavili veoma važnu pobedu – 75:68.

SRBIJA U18: Mašić, Pokuševski 16, Andrić 4, Pavićević 9, Karapandžić, Pažin 27, Manojlović, Đorđević, Vasić 1, Langović 9, Marković 1, Škobalj 8.

U drugom kolu grupe “A” reprezentacija Srbije se u nedelju od 15:45 časova sastaje sa selekcijom Velike Britanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve