Nova vest
Košarka

Petak, 26.07.2019.

14:55

Kalinić: Zameram Đorđeviću što me prvo nije pozvao

Nikola Kalinić, srpski košarkaš, rekao je da ga je pogodilo što ga je selektor Srbije Aleksandar Đorđević izostavio sa spiska za Svetsko prvenstvo.

Izvor: LN

Autor: LN

Kalinić: Zameram Đorđeviću što me prvo nije pozvao
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Đorđević je šokirao javnost kada je objavio da Kalinić, uz Nemanju Nedovića, neće ući na uži spisak reprezentativaca za put u Kinu.

Igrač Fenerbahčea je prvobitno bio bez komentara, ali se sada oglasio prilikom jednog intervjua.

"Kao i svakog mladog čoveka koji želi da se takmiči, pomalo me pogodilo izostavljanje sa spiska. Opet, kao neko ko je imao dugačku sezonu i već pet godina nema slobodno leto, dobio sam dva meseca nenadanog godišnjeg odmora. Postavio sam to kao situaciju u kojoj ne gubim", kazao je Kalinić u razgovoru za "BBC na srpskom" i kao jedinu zamerku Đorđeviću naveo to što ga selektor nije pozvao pre objavljivanja spiska, nego tek posle toga.

Ono što je nedavno prouzrokovalo brojne reakcije na Kalinićev račun bio je njegov stav o Kosovu, kao i komentari oko odnosa Beograda i Prištine.

"Ni u jednom trenutku nisam rekao da treba predati Kosovo, već da treba naći rešenje i okrenuti se budućnosti. Ali dobro, uvek je dobro skrenuti pažnju sa neke druge stvari na Kalinu izdajnika", dodao je bivši igrač Crvene zvezde.

I pored svega Nikola ne iskazuje previše briga i dodaje da je najbitnije da je "iskren prema sebi".

"Ono što je najbitnije je da sam iskren prema sebi, da sam čist. Ako bude sreće da jednog dana i decu vaspitam na taj način. Malu sam cenu platio za satisfakciju koju imam", konstatovao je Kalinić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

286 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve