Nova vest
Košarka

Sreda, 24.07.2019.

20:25

Amerikanac otvoreno o otkazima pred Mundobasket

Američki košarkaš Erik Mekalum na svom "Tviter" nalogu otvoreno je govorio o razlozima odustajanja od nastupa za nacionalni tim.

Izvor: SN

Autor: SN

Amerikanac otvoreno o otkazima pred Mundobasket
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Košarkaš Uniksa i brat Si Džeja Mekaluma, Erik, nadovezao se na pitanje Vila Klajburna zbog čega igrači odbijaju da igraju za Sjedinjene Američke Države na predstojećem Mundobasketu u Kini.

Mekalum je naveo pet razloga, za koje on smatra da su glavni i možemo reći da je jedan od retkih igrača koji su o ovoj temi govorili javno.

Prvi razlog je izbegavanje rizika od povrede, pogotovo za igrače koji jure ugovor. Drugi razlog je "kratko leto", tačnije, nedovoljno razloga za odmor.

Treći razlog je što tako nešto vlasnici timova i generalni menadžeri baš i ne vole, četvrti je nedostatak fokusa za individualni rad tokom leta i poslednji, peti, naveo je lični primer, pošto je Vil Klajburn odbio da nastupi na određenom košarkaškom turniru, kako ne bi rizikovao svoj ugovor sa CSKA iz Moskve.

Opet, sa druge strane, nekim igračima bi promocija u nacionalnom dresu veoma dobro došla i možda čak obezbedila bogatiji ugovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve