Nova vest
Košarka

Petak, 19.07.2019.

12:27

Košarkaši Srbije u prvom šeširu na žrebu kvalifikacija za EP

Košarkaška reprezentacija Srbije iz prvog šešira saznaće rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine u Češkoj, Gruziji, Nemačkoj i Italiji.

Izvor: SN

Autor: SN

Košarkaši Srbije u prvom šeširu na žrebu kvalifikacija za EP
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Na žrebu u Minhenu biće izvučeno osam grupa po četiri tima, odakle najbolja tri idu na šampionat, izuzev u grupama u kojima su domaćini i u tim grupama postoje dve vize.

Pored "Orlova" prvi šešir čine Španija, Francuska i Litvanija, u drugom su Slovenija, Grčka, Hrvatska i Rusija, u trećem Italija, Letonija, Turska i Ukrajina, u četvrtom Finska, Nemačka, Češka i Poljska, u petom Gruzija, Crna Gora, Belgija i Izrael, u šestom Mađarska, BiH, Holandija i Severna Makedonija, u sedmom Estonija, Bugarska, Švedska i Australija, dok će osmi šešir biti poznat posle preliminarnih kvalifikacija.

Srbija će rivale dobiti iz četvrtog, petog i osmog šešira, pojasnila je FIBA Evropa. Žreb je na programu je u ponedeljak sa početkom u 12.15.

Kvalifkacije za Evropsko prvenstvo startuju u februaru sledeće godine i traju tačno godinu dana sa ukupno četiri "prozora".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d