Nova vest
Košarka

Četvrtak, 18.07.2019.

16:58

Simonović potpisao za Cedevitu Olimpiju: Poklapaju nam se ambicije

Srpski reprezentativac Marko Simonović potpisao je ugovor na dve sezone sa novoforimiranim klubom Cedevita Olimpija.

Izvor: B92

Autor:B92

Simonović potpisao za Cedevitu Olimpiju: Poklapaju nam se ambicije
Foto: Starsport

Simonović je prethodne dve godine igrao za Zenit iz Sankt Peterburga.

Prošle sezone je u 15 utakmica u Evrokupu u proseku postizao šest poena, uz 2,6 skoka po meču.

"Osećam se sjajno, pošto dobro poznajem Ljubljanu, ovde sam igrao mnogo puta. Ovo je ogroman projekat sa velikim ambicijama. Naše ambicije se poklapaju i srećan sam zbog toga. O saradnji sam razgovarao sa sportskim direktorom Sanijem Bečirovićem i postigli smo dogovor na obostrano zadovoljstvo", rekao je Simonović za sajt kluba.

Nastupao je još za Lavove 063, Ergonom, Ostende, Hemofarm, Budućnost, Albu i Ortez. On je dva puta bio šampion ABA lige sa Crvenom zvezdom za koju je igrao u dva navrata, između 2012. i 2014. i 2015. i 2017. godine, kao i dve titule u Superligi Srbije i tri Kupa.

Dok je igrao za Budućnost, osvojio je tri šampionske titule i tri Kupa. Sa reprezentacijom Srbje bio je vicešampion sveta 2014. godine i osvajač srebrne olimpijske medalje u Rio de Žaneiru 2016.

"Pojačali smo ekipu veoma iskusnim igračem. Osim igračkih kvaliteta, on će imati veliki uticaj i kao igrač koji može da pomogne saigračima. Tražili smo baš takav tip igrača i srećan sam što smo uspeli da dogovorimo saradnju. Ima bogatu i uspešnu karijeru i verujem da će nam pomoći da ostvarimo željene rezultate", rekao je trener Cedevita Olimpije Slaven Rimac.

Sportski direktor Sani Bečirović izrazio je zadovoljstvo što je iskusan igrač pojačao tim i naveo da o njegovom kvalitetu dovoljno govori to što se sa reprezentacijom Srbije nalazi na pripremama uoči Svetskog prvenstva u Kini.

Novi klub sa sedištem u Ljubljani do sada je doveo Eda Murića, Sašu Zagorca, Mirka Mulalića i Martina Krampelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve