Nova vest
Košarka

Četvrtak, 18.07.2019.

15:40

Milutinov za B92: Imamo strašan tim

Centar reprezentacije Srbije Nikola Milutinov pun je entuzijazma na početku priprema za Svetsko prvenstvo.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Milutinov za B92: Imamo strašan tim
Foto: StarSport

"Orlovi" su se okupili u četvrtak u hotelu "Kraun plaza" i najavili borbu za medalju u Kini.

"Pun sam elana, pogotovo što su mi se utakmice ranije završile, dugo sam bio bez mečeva. A ono što najviše volim da radim je da igram. Jedva čekam da ceo ovaj ciklus krene, sa mnogo pozitivne energije sam došao ovde", rekao je Milutinov za B92.

Pročitajte još Đorđević okupio reprezentaciju: Znaju šta ih čeka

Pred našim košarkašima je napornih nekoliko nedelja priprema pod kontrolom selektora Aleksandra Đorđevića.

"Jeste težak na pripremama, ali svi treneri su teški. Imao sam iskustva sa dosta teškim trenerima".

Srbija je aktuelni vicešampion Evrope, sveta i Olimpijskih igara. S obzirom da selektor Aleksandar Đorđević ima na raspolaganju sve najbolje igrače, očekuje se nova borba za titulu.

Pročitajte još Đorđević o Kaliniću i Nedoviću: Postoje vizije u kom pravcu treba da igramo

"Imamo stvarno strašan tim, ne samo na poziciji centara. Svih 18 momaka koji će biti na pripremama su stvarno kvalitetni. Mnogo je momaka iz Evrolige i NBA. Treninzi će biti na vrhunskom nivou, mislim da će svi raditi sa velikim entuzijazmom. Mnogo se radujem svemu".

Srbija ima dobar žreb, od potencijalnih kandidata za medalje na putu do polufinala su Španija i Argentina.

"Da budemo realni, jako je težak put do tog finala. Znam da nas je javnost već stavila u to finale i to protiv Amerikanaca. Da možemo da igramo. Ali idemo polako, ima mnogo kvalitetnih timova. Nikome neće biti lako, niko tamo ne ide samo da bi učestvovao. Svi znaju šta donosi Svetsko prvenstvo. Svi će se boriti. Ja se nadam da će se to desiti, ali idemo polako, korak po korak pa ćemo videti šta će se desiti"
.

Pročitajte još Đorđević: Jovanović umesto Kuzmića, Jokić stiže kasnije

"Orlovi" će u prvoj fazi igrati u Grupi D sa Angolom, Filipinima i Italijom.

"Uvek su prve utakmice dosta teške. Ne znam mnogo o njima, ali kad bude trenutak znaćemo. I oni će doći da se bore, neće se samo pojaviti već će pokušati da urade što više za svoju reprezentaciju. Svima znači igranje na SP. Italijani imaju dobre igrače, ali rano je da pričamo o tome. Još nisu igrali ni prijateljske utakmice pa je rano da pričamo o njima. Znamo da imaju sjajan individualni kvalitet i da će biti opasni".

Milutinov je jedan od reprezentativaca koji će ovog leta rešavati svoj klupski status za sledeću sezonu.

"Fokusirao sam se na reprezentaciju, šta će se posle dogoditi ne znam, videćemo. Iskreno sam najbliži reprezentaciji. Trenutno sam zadovoljan gde sam, zadovoljan sam svojim napretkom, ne opterećujem se šta će se dogoditi"
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve