Nova vest
Košarka

Četvrtak, 18.07.2019.

14:28

Selektor Banjac dobio državljanstvo, predvodi Srbiju na EP

Selektor reprezentacije Srbije u košarci u kolicima Slobodan Banjac od danas je državljanin Srbije, saopšteno je iz Saveza.

Izvor: MT

Autor: MT

Selektor Banjac dobio državljanstvo, predvodi Srbiju na EP
(Photo by Jeremy Ng/Getty Images)

Banjac je do sada nastupao za selekciju Slovenije, a prvo veliko takmičenje koje ga očekuje u dresu reprezentacije Srbije biće Evropsko prvenstvo C divizije u Sofiji.

Za ovu vest reprezentativci su čuli na pripremama u Knjaževcu, gde su smešteni od subote, 13. jula, kada su započeli drugu i završnu fazu priprema za kontinentalno prvenstvo.

"Sada smo uz Banjca, kako kažu reprezentativci, jači 50 odsto, i ja verujem da je tako", rekao je Vladimir Kuzmanović, predsednik Saveza košarkaša u kolicima Srbije.

On je tom prilikom zahvalio na podršci Ministarstvu sporta, Paraolimpijskom komitetu i Košarkaškom savezu Srbije

"Hvala svima koji su prepoznali napore SKKS i svojim brzim reakcijama pomogli u čitavom procesu. Ministar sporta Vanja Udovičić, pomoćnik ministra Darko Udovičić, u saradnji sa Košarkaškim savezom i Paraolimpijskim komitetom Srbije, pre svega predsednikom Komiteta Zoranom Mićovićem, olakšali su i ubrzali ovaj proces", istakao je Kuzmanović.

Banjac, koji će sada na samom terenu moći da pomogne timu koji vodi već dve godine, sa svoje strane istakao je da je veoma zadovoljan tokom priprema za predstojeće EP.

"Izuzetno sam zadovoljan pristupom igrača. Svesni su momenta u kojem se nalazimo, kao i kvaliteta koji posedujemo. Iz iskustva znam da na ovakvim takmičenjima pobeđuju pre svega spremnije ekipe. Zato upravo na tome radimo jer u košarkaški kvalitet ovih momaka nikad nisam ni sumnjao", rekao je Slobodan Banjac.

Ekipi će se u toku današnjeg dana priključiti još dva igrača - Elvis Fakić, član prvoligaša Nemačke Radhena 96, kao i Nemanja Vukašinović iz Singidunuma.

"Obojica su bili opravdano odsutni. Kada stignu, s obzirom da se radi o igračima koji su i u pauzi radili po mom programu, prelazimo na onaj, za igrače lepši deo, taktiku. Uvežbavaćemo određene taktičke zamisli jer nam upravo to dozvoljava kompozicija ekipe. Bićemo u stanju da na teren izvedemo čak tri različite petorke, čime mislim da smo u prednosti u odnosu na ostale konkurente", rekao je selektor Banjac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d