Nova vest
Košarka

Četvrtak, 18.07.2019.

13:39

Đorđević okupio reprezentaciju: Znaju šta ih čeka VIDEO

Košarkaška reprezentacija Srbije se okupila u Beogradu uoči početka priprema za Svetsko prvenstvo.

Izvor: AK SV

Autor:AK SV

Đorđević okupio reprezentaciju: Znaju šta ih čeka VIDEO
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Selektor Aleksandar Đorđević je na početku obraćanja medijima istakao da sve su sve misli upućene ka Ognjenu Kuzmiću, koji se našao na spisku, ali je u međuvremenu doživeo tešku saobraćajnu nesreću.

"Želimo mu da se brzo oporavi i vrati svojoj ekipi. Nadamo se da ćemo biti spremni za početak Mundobasketa, ali i za kraj. Promenjen je sistem, prošli smo dve godine nimalo lakog puta do šanse da se borimo za medalju koja je uvek naš cilj. Želim da se zahvalim svakom igraču koji je učestvovao bar u jednom treningu reprezentacije na tom putu", naveo je Đorđević.

On je istakao da reprezentaciju Srbije čini grupa ljudi koja svesno ulazi u takmičarske rizike i želju za pobedama.

"To je ono što nas drži, ono što smo izgradili. To je motiv da se vratimo iz Kine sa medaljom", istakao je selektor.

Selektor je istakao da tim ima dovoljno vremena da se pripremi.

"Pripreme su isplanirane u doslednosti sa svim što smo radili do sada. Igrači znaju šta ih čeka i to nam je do sada donosilo rezultate. Nadam se da će nas povrede zaobići i da ćemo u Kinu otići u najjačem sastavu. Prvenstvo će biti izuzetno zahtevno, ima mnogo dobrih reprezentacija koje su podigle formu, ali i igrača koji su podigli svoj individualni kvalitet", rekao je Đorđević.

On je istakao i da misli da je ekipa izuzetno popunjena na svim pozicijama.

"Mnogi igrači su napravili iskorak u karijeri i zato su tu. Svi koji su bili na ranijim spiskovima su i dalje deo ove ekipe i treba da budu spremni na moj poziv. Izabrao sam tim u odnosu na ono što nas čeka. Fizička spremnost će biti naš bitan adut. Tu je dosta momaka koji su iskočili i stigli do NBA. Imamo jako zrelu ekipu koja zna šta je čeka, igrače koji su svesni koliko moramo biti na zemlji uz maksimalno poštovanje svakog protivnika s kojim ćemo igrati, ne samo na Svetskom prvenstvu, već i pre toga. Napravićemo detaljan plan za individualne programe, ima stvari koje moramo da ispoštujemo s obzirom na obaveze igrača iz njihovih ugovora", zaključio je selektor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve