Nova vest
Košarka

Četvrtak, 11.07.2019.

18:04

"To je najbolja organizacija u Evropi, a nemamo ni veliki budžet"

Litvanski trener Šarunas Jasikevičus govorio je o potencijalnom odlasku u NBA ligu, kao i stanju u svom trenutnom klubu Žalgirisu.

Izvor: LN

Autor: LN

EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

On je rekao i da "nije mogao da veruje" da se Nikola Mirotić vraća u Evropu.

Šarasa su tražili NBA klubovi kao što su Toronto i Memfis, ali je on odlučio da ostane u Kaunasu.

"Imam opciju da napustim Žalgiris kada god budem hteo. Ali uvek govorim isto – veoma je teško odvojiti me od ovog kluba jer je ovo najbolja organizacija u Evropi. I to kažem znajući da nemamo veliki budžet", rekao je Jasikevičus za "Mundo Deportivo", pa dodatno pojasnio izjavu:

"Igrači i treneri se tretiraju sa velikom dozom poštovanja. Podržavaju nas i dopuštaju nam da mirno radimo. Moram to da cenim kao mladi trener i jer vidimo šta se dešava sa ostalim trenerima u Evroligi... Pola njih promeni klub usred sezone".

Legendarni Litvanac bio je frapiran kada je čuo da se španski as Nikola Mirotić vraća u Evropu. Mirotić je potpisao višegodišnji ugovor sa Barselonom.

"Nisam mogao da verujem u to. Izgledalo mi je čudno da se neko odrekne toliko količine novca u NBA, ali siguran sam da je imao svoje razloge. To je dobro za evropsku košarku, da igrači odluče da dođu ovde iako mogu da obezbede odlične ugovore u NBA. To je plus za Evropu", istakao je Šaras.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve