Nova vest
Košarka

Nedelja, 07.07.2019.

17:00

Dominantna predstava u Areni – Srbija osvojila bronzu na Evrobasketu!

Košarkašice Srbije pobedile su Veliku Britaniju rezultatom 81:55 u meču za treće mesto Evropskog prvenstva.

Izvor: LN

Autor: LN

Dominantna predstava u Areni – Srbija osvojila bronzu na Evrobasketu!
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Srpkinje su slavile pobedu u beogradskoj "Štark areni" posle dominantne predstave i osvojile bronzanu medalju.

Naše košarkašice su ovim rezultatom napravile najbolji učinak još od Evrobasketa 2015. godine, kada su osvojile zlato pobedom nad Francuskom u finalu.

Marina Maljković je odlično postavila meč za bronzu, iako nije mogla da računa na povređenu Anu Dabović (prelom šake), jednu od najboljih igračica tima. Srbija se takođe plasirala na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre ulaskom među najbolje četiri ekipe Evrope.

Srpkinje su dobro otvorile meč i brzo povele sa 15:6, ali su propustile i neke prilike koje bi im donele i veću prednost. Britanija je to iskoristila i došla do egala, ali je na kraju prve deonice ipak bilo 25:16.

Zanimljivo je to da je Srbija posle prva tri minuta utakmice imala već tri pogođene trojke, dve više nego za ceo polufinalni meč sa Špankinjama.

Prenos meča mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Britanke su krajem 2/4 uspele ponovo da priđu protivnicima, ali tada su to učinili po, ispostavilo se, poslednji put. Gošće su prišle na 35:33 na dva minuuta do kraja, ali na poluvreme se otišlo sa 40:33 za Srpkinje.

Selektor Srbije Marina Maljković je očigledno imala šta da poruči njenim izabranicama na pauzu, pošto je nivo košarke na startu drugog poluvremena bio dosta dobar. Srbija je brzo došla do +16, nakon što je presing urodio plodom.

Već krajem treće četvrtine pobednik je bio poznat, jer je domaćin imao ogromnih 61:39, posle treće deonice u kojoj su primile svega šest poena.

Tokom poslednje četvrtine samo je "odrađen" posao, minute su dobile neke igračice koje nisu standardne, i Srbija je mirno privela meč kraju.

Najefikasnija u redovima srpske reprezentacije bila je Sonja Petrović sa 12 poena i 13 skokova. Nevena Jovanović je dodala 11, a Jelena Bruks i Dragana Stanković po osam poena. Maja Miljković imala je sedam, uz tri asistencije.

Ubedljivo bolja od koleginica na drugoj strani bila je Temi Fegbenl sa 22 poena i šest skokova, dok niko više nije bio dvocifren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve