Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 01.07.2019.

09:22

Kapiten Srbije: Marina je rekla da se "ukrade" lopta

Kapiten košarkašica Srbije Jelena Bruks, posle pobede nad Belgijom i plasmana u četvrfinale Evropskog prvenstva, rekla je da je meč bio težak.

Izvor: LN

Autor: LN

Kapiten Srbije: Marina je rekla da se
thepedja@gmail.com/STARSPORT

Srbija je pobedila Belgiju u Zrenjaninu rezultatom 70:66 i plasirala se u četvrtfinale Evrobasketa.

"Mnogo je bilo teško. Prvi put da prolazimo i sa porazom i sa pobedom. U prvom poluvremenu su se one opustile, ali je u pauzi bilo: 'Ljudi, idemo u četvrtfinale ako pobedimo'. I u poslednjim minutima kada je bilo najvažnije, tada smo bile najjače", rekla je Bruks koja se pred novinarima pojavila sa sinom Mateom u naručju.

Bruks je posebnu zahvalnost iskazala i zrenjaninskoj publici.

"Očito da volimo dramu. Publika nam je pomogla da se vratimo i da ostvarimo pobedu na kraju. Zahvaljujem se svima koji su došli da nas podrže u Zrenjaninu, bilo nam je divno. Nadam se da ćemo još neki put doći ovde, da odigramo kvalifikacije ili neki prijateljski meč. Stvarno smo uživale", rekla je Bruks.

Ona se osvrnula na poslednji napad koji je selekcija Srbije branila, a Nevena Jovanović "ukrala" loptu.

"Selektor Marina Maljković samo rekla da se uzme, 'ukrade' lopta i Neca je to uradila na njen rođendan. I ovo je bila pobeda za nju".

Posle te ukradene lopte Bruks je pogodila trojku sa centra.

"Jutros sam baš pred utakmicu komentarisala kako se svaki put na treningu takmičimo i nijednom nismo pogodile. Eto, pogodile smo kada je bilo potrebno da zabiberimo pobedu. Treba nam odmor stvarno, premorene smo i mislim da će nam prijati pauza. Pratićemo mečeve doigravanja i idemo najjače u četvrtfinalu", rekla je Bruks.

Srbiju sada čeka pauza do 4. jula kada će se igrati meč četvrfinala sa boljim iz duela Letonija-Švedska.

"Ritmom koji mi igramo, odgovara nam što ćemo imati pauzu tri dana. Stvarno igramo jakim ritmom 40 minuta i da bismo tako odigrale četvrtfinale, prijaće nam predah. Pripremićemo se i za narednog rivala kao i za prethodna tri. Naša igra je najbitnija, ne gledamo njih, mi smo najbitnije. Ako odigramo u našem ritmu, neće biti nikakve dileme", zaključila je Bruks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve