Nova vest
Košarka

Petak, 28.06.2019.

20:00

Srbija posle nove drame do velike pobede protiv Rusije!

Košarkašice Srbije u Zrenjaninu savladale su Rusiju rezultatom 77:63 i sada su jedina ekipa u grupi sa dve pobede u dosadašnjem delu šampionata.

Izvor: SN

Autor: SN

Srbija posle nove drame do velike pobede protiv Rusije!
Foto: FIBA

Veliki broj slobodnih bacanja obeležio je prvu deonicu u Zrenjaninu, koja je pripala reprezentaciji Srbije posle žustre borbe.

Mučile su se izabranice Marine Maljković sa šutem za tri poena, dok su u defanzivi bile značajno bolje i to se po rezultatu i videlo.

Ana Dabović je prodorima pravila velike probleme Ruskinjama, koje su se nekako oslanjale na Anastasiju Šilovu, nad kojom je Dabovićka načinila i nesportski faul, nehotično je udarivši u lice.

Dajana Butulija je postigla prvu trojku za Srbiju na nekih 2 minuta do kraja prvog dela, u kom je bila najefikasnija sa 7 postignutih poena, dok je Ana Dabović imala poen manje.

Sjajna akcija Srbije na startu druge četvrtine. Popularni "give n go" je prošao i Srbija stiže do prednosti od 25:16, Rusija je imala spreman odgovor preko Leškonceve, a onda Dajana Butulija postaje prva igračica sa dvocifrenim učinkom na večerašnjem susretu.

Pet vezanih poena postiže Jelena Burks, uspela je na najbolji način da odgovori na poene Anastasije Šilove i da Srbiji vrati dvocifrenu razliku sredinom druge četvrtine, ali je sjajna ruska igračica prvo iz skraćenog kornera, pa onda i sa linije penala vratila jednocifrenu razliku.

Srbija je imala 10 poena prednosti, sjajnu, tečnu igru i odbranu dovoljno čvrstu i inteligentnu, pa se na "veliki odmor" otišlo sa prednošću domaćih košarkašica rezultatom 41:32.

Drugo poluvreme otvaramo poenima Nevene Jovanović, a nedugo potom Saša Čađo pravi nesportski faul, potom izvlači dva bacanja u narednom napadu, da bi Musina to kaznila u kontri.

Na asistenciju Beljakove Beglova pogađa za tri poena i kažnjava lošu odbranu srpskih reprezentativki koje su je ostavile samu na 45 stepeni, kako se to popularno kaže, pa se razlika istopila na samo 6 poena.

Uspele su košarkašice Rusije da u potpunosti anuliraju prednost Srbije i da povedu na samo dva minuta pre kraja trećeg perioda, mučile su se izabranice Marine Maljković bez Jelene Bruks i Sonje Petrović na parketu.

Prvo je Nikolina Milić realizovala jedno od dva slobodna bacanja, pa potom u kontri uspeva da bude na pravom mestu i donosi novo izjednačenje pred kraj trećeg perioda 53:53 i ostalo je da se u poslednjih 10 minuta odluči pobednik ovog susreta.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Početak iz snova u poslednjem kvartalu, Milićeva, Butulija i Bruks igrale su fantastičnu košarku, uspele su da uhvate Ruskinje na spavanju i da stvore seriju od 9:0, koju je Vadeeva prekinula poenima sa linije za slobodna bacanja.

Osmi poen Vadeeve posle odlične situacije koju je rešila igrom leđima, pa potom je Saša Čađo uhvatila promašaj Ane Dabović i Vadeeva pravi faul, što je bio njen peti, pa je utakmica za nju bila gotova.

Beglova finišira kontra seriju Ruskinja od 7:0 trojkom sa 45 stepeni, ali je ubrzo Marina Maljković zatražila tajm aut, pa je Ana Dabović pogodila prvo i Nikolina Milić pokupila promašeno slobodno bacanje, pa je Ana Dabović pogodila za dva uz zvuk sirene!

Potom je usledila njena trojka sa velike udaljenosti za plus 10, da bi se nadovezala i Jelena Bruks važnim poenima, pa je repezentacija Srbije uspela da ostvari i drugi trijumf na Evrobasketu u drugom kolu pobedom nad Rusijom konačnim rezultatom 77:63.

Ana Dabović je bila najefikasnija sa 16 postignutih poena, poen manje je ubacila Dajana Butulija, Nikolina Milić je upisala 14, dok je Jelena Bruks dodala 12. Na drugoj strani, Anastasija Šilova sa 11 poena predvodi poenterski učinak, ispratile su je Beljakova sa 9, odnosno Maiga i Beglova sa po 8 postignutih poena.

Utakmicu između Srbije i Rusije mogli ste da pratite UŽIVO na našem LIVE BLOGU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve