Nova vest
Košarka

Petak, 28.06.2019.

15:00

Faje ostaje u Zvezdi – debitovaće u Evroligi u 34. godini

Reprezentativac Senegala Muhamed Faje potpisao je u petak novi ugovor sa Crvenom zvezdom mts i ostaće na Malom Kalemegdanu i u takmičarskoj sezoni 2019-2020.

Izvor: B92

Autor:B92

Faje ostaje u Zvezdi – debitovaće u Evroligi u 34. godini
Foto: KK Crvena zvezda mts

Krilni centar koji je bio izuzetno važan za uspehe crveno-belih u prethodnoj sezoni, peti je košarkaš Iz prošlosezonskog sastava koji je produžio ugovor.

To su Bili Beron, Branko Lazić, Filip Čović i Boriša Simanića, a klub je sredu angažovao i američkog krilnog centra Derika Brauna.

Faje je je prve košarkaške korake napravio u rodnom Dakaru, a nakon toga se otisnuo na koledž pa je pohađao univerzitete Džordžija Tek i SMU.

Profesionalnu karijeru započeo je u Francuskoj gde je nastupao za Hajeres-Tulona, a potom prešao u Ikaros Kalitea.

Svoju bogatu karijeru u Grčkoj gradio je u ekipama Panelefsiniakosa, Retimna i Promitea Patrasa. Nekada najbolji skakač grčkog prvenstva, odigrao je 27 utakmica u ABA ligi u crveno-belom dresu, ali bio i jedan od temelja uspeha i važan šraf u igri Zvezde koji se ne vidi u statističkim parametrima.

Ovaj 33-godišnji Senegalac visok 207 centimetara sa Crvenom zvezdom osvojio je u prošloj sezoni Superkup ABA, ABA ligu i Superligu Srbije u kojoj je u najvažnijim utakmicama bio jedan od najboljih pojedinaca na parketu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve