Nova vest
Košarka

Sreda, 26.06.2019.

16:57

Marina Maljković: Mnogo znoja moramo da prolijemo da bismo prošle grupu

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da će njena ekipa morati mnogo znoja da prolije kako bi prošla grupu na EP.

Izvor: SN

Autor: SN

Marina Maljković: Mnogo znoja moramo da prolijemo da bismo prošle grupu
STARSPORT/Pedja Milosavljevic

"Daleko od toga da smo favoriti u ovoj grupi, jer za rivale imamo ekipe koje su po sastavu mnogo jače od nas, a to su Rusija i Belgija. Mi jesmo na turniru u Francuskoj napravili dobar rezultat, pobedile Francusku i Tursku, ali smo izgubili od Rusije koja nam je direktan konkurent u grupi", rekla je Maljković, objavljeno je na sajtu KSS.

Evropsko prvenstvo za košarkašice u Srbiji i Letoniji počinje sutra u Zrenjaninu, Nišu i Rigi. Srbija će se takmičiti u Grupi D sa nacionalnim timovima Belorusije, Rusije i Belgije u "Kristalnoj dvorani" u Zrenjaninu.

Selektorka Srbije je navela da jačina grupe treba da bude ogromna motivacija njenim košarkašicama.

"Daleko smo od četvrtfinala, moramo mnogo znoja da prolijemo da bismo prošli najtežu grupu, a to ćemo uraditi samo ispravnim razmišljanjem, da pretvorimo tu realnu težinu naše grupe u nešto pozitivno i da podignemo količinu volje, da budemo tim koji ima ubedljivo najbolji voljni momenat, daleko ispred svih...", rekla je Maljković.

"Svi dobro znate da je reprezentacija sada drugačija, ja i kad sam došla ponovo na mesto selektora imam osećaj ne da nastavljam od 2016. i Rija, već kao da počinjem ponovo iznova 2011. godine, kada sam prvi put došla na ovo mesto", dodala je ona.

Govoreći o svom timu, ona je kazala da postoji balans između novih igračica, koje prvi put igraju za reprezentacviju, i onih starijih.

"Vidim da te mlade definitivno treba da budu prijatna stvar, pravi vetar u leđa, koji će da unese svežinu u naš tim, a starije igračice moraju dobro da se podsete onih svojih partija koje svi pamtimo, kada su bile najjače. Kada te dve stvari spojimo, onda možemo, uz najveći voljni momenat na turniru, a to definitivno treba da nas krasi, da očekujemo dobar rezultat", rekla je Marina Maljković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve