Nova vest
Košarka

Sreda, 26.06.2019.

11:24

Petrović: Pripreme bile odlične, sad je bitno pobediti Belorusiju

Najbolja košarkašica Srbije Sonja Petrović izjavila je da je reprezentacija odradila veliki posao na pripremama.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Petrović: Pripreme bile odlične, sad je bitno pobediti Belorusiju
Photo by David Ramos/Getty Images

Ona se nada da će taj rad doneti rezulate na Evropskom prvenstvu koje se održava od 27. juna do 7. jula u Srbiji i Letoniji.

Izabranice selektorke Marine Maljković takmičiće se u D grupi.

"Zaista smo zadovoljne kako su prošle pripreme. Stručni štab je uložio veliki trud i veoma studiozno je napravio plan priprema, pa smo se i mi trudile da na najbolji način uzvratimo. Odradile smo veliki posao i nadamo se da će to dati rezultate na EP i da će nadoknaditi neke minuse s kojima je ova generacija suočena trenutno", rekla je Petrović Tanjugu.

Evropski šampionat, koji zajedno organizuju Srbija i Letonija, počinje u četvrtak, a izabranice Marine Maljković na otvaranju igraju protiv Belorusije u Zrenjaninu.

"Svi smo uzbuđeni što prvenstvo počinje. Verujem da će nas u Zrenjaninu, kao i svugde, dočekati na predivan način i da će nas publika podržati i doprineti dobroj igri, pa i zadovoljavajućim rezultatima. U ime svih devojaka bih se zahvalila, jer smo tokom priprema imali odlične uslove i veliku podršku ljudi gde god smo igrale", rekala je košarkašica španske Đirone.

Posle duela sa Belorusijom, srpske košarkasice igraće još sa Rusijom i Belgijom.

"Idemo polako, utakmicu po utakmicu. Fokusirani smo na grupu i na prvi meč sa Belorusijom. Nadamo se da ćemo da ostvarimo što bolju poziciju u grupi, pa posle možemo da razmišljamo i o daljim utakmicama", zaključila je Sonja Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve