Nova vest
Košarka

Subota, 22.06.2019.

21:05

Bulut nokautirao Francuze slučajnim košem, Srbija u polufinalu SP VIDEO

Basketaši Srbije plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva 3x3 u Amsterdamu.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Bulut nokautirao Francuze slučajnim košem, Srbija u polufinalu SP VIDEO
Foto: fiba.basketball

Srbija je u četvrtfinalu savladala selekciju Francuske 20:12, uprkos lošem otvaranju meča ekipe u sastavu Dušan Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Mihailo Vasić.

"Orlovi" će u polufinalu igrati sa selekcijom Letonije, u nedelju od 16.05. Letonija je u četvrtfinalu pregazila Ukrajinu 21:7.

Dve selekcije se dobro poznaju, Srbija je pobedila šampiona Evrope iz 2017. u finalu prošlogodišnjeg kontinentalnog turnira 19:18.

Letonci su na ovom SP u grupnoj fazi pobedili Japan 14:11, Australiju 20:16 i Brazil 22:20, dok su izgubili od Poljske 15:13. Prosečno postižu 18 poena.

Srbija je loše otvorila četvrtfinalni meč, Francuzi su brzo poveli 4:0, ali tu seriju prekida Majstorović šutem za dva poena.

Postepeno Srbija pojačava odbranu, a Majstorović uz podršku Buluta donosi izjednačenje (5:5) na šest i po minuta pre kraja.

Posle tajm-auta, Francuzi prave faul prilikom koša Savića, koji reaguje sjajno i u narednom napadu i preokreće rezultat na 8:5.

Francuzi prekidaju ovu seriju, ali Bulut sjajnim skokom posle promašaja saigrača održava prednost našeg tima (9:7).

Međutim, Žentil postiže dvojku i vraća rezultat u egal, Bulut vraća Srbiju u vođstvo, a potom slučajno postiže "dvojku" prilikom očajničkog šuta kojim je nameravao pre svega da iznudi faul (13:10).

U tom trenutku Bulut "lomi" meč, prvo fantastično asistira preko dvojice Francuza za lagano polaganje Vasića, a onda i sam poentira za ogromnih 15:10.

Francuzi očajnički pokušavaju da se vrate u igru "dvojkama", ali ih šut ne služi, dok Srbija pametnom igrom i koševima Majstorovića i Buluta postepeno povećava na 17:10, na minut i po pre kraja.

Francuski prekidaju seriju Srbije i sa dva brza koša smanjuju na 17:12, ali odmah stiže odgovor Savića za 19:12, posle čega poentira i Vasić za konačnih 20:12 posle isteka svih 10 minuta igre.

U drugom polufinalu igraće selekcije SAD i Poljske. Amerikanci su srušili Sloveniju 21:14, a Poljaci ekipu Portorika istim rezultatom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve