Nova vest
Košarka

Petak, 21.06.2019.

21:30

Larkin i Micić skinuli Fener sa trona – Efesu titula u Turskoj posle deset godina!

Košarkaši Anadolu Efesa slavili su u majstorici finala turskog plej-ofa protiv ekipe Fenerbahčea, rezultatom 89:74 i tako osvojili titulu državnog prvaka.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Larkin i Micić skinuli Fener sa trona – Efesu titula u Turskoj posle deset godina!
EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO

Bio je to odličan susret u kojem je posebno neizvesno bilo u prvom poluvremenu utakmice.

Efes je u prvih deset minuta imai i do pet poena prednosti, ali je Fenerbahče zaigrao nešto bolje i taj deo završio sa košem prednosti (21:23).

Ipak, Efes je do poluvremena zaigrao daleko bolje i taj deo igre rešio u svoju korist rezultatom 44:37, da bi pred poslednju četvrtinu poveli i sa 11 poena prednosti što je bilo ključno.

Prednost je postepeno rasla da bi na kraju bilo 15 poena razlike, i tako je tim Ergina Atamana osvojio prvu titulu prvaka posle deset godina. Ovo im je 14. titula do sada.

Fantastičan meč odigrao je Šejn Larkin koji je susret završio sa čak 38 poena. Naš Vasilije Micić je postigao odličnih 20 poena, imao je uz to četiri asistencije i tri skoka, a Šanli je postigao deset poena.

Željko Obradović će svakako biti razočaran, u njegovom timu Kostas Slukas je postigao 21 poen, Nikola Kalinić je postigao 19, a Marko Gudurić 11 poena.

Dvocifren je bio i Nikolo Meli sa deset poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve