Nova vest
Košarka

Sreda, 19.06.2019.

18:59

Kanada sprema "strašan" tim za Kinu

Košarkaš Minesota Timbervulfsa i svojevremeno prvi pik sa NBA drafta Endru Vigins potvrdio je da će igrati za Kanadu na predstojećem Mundobasketu.

Izvor: SN

Autor: SN

Kanada sprema
Photo by Harry How/Getty Images

Košarkaška selekcija Kanade će na Mundobasketu u Kini igrati sa Australijom, Litvanijom i Senegalom u grupi H i prolaz u narednu fazu nimalo neće biti lak.

Upravo zbog toga im je potrebno da se njihovi najbolji igrači odazovu i upravo to je učinio momak koji igra za Minesotu na poziciji niskog krila – Endru Vigins i on je na raspolaganju treneru koji je nedavno postao NBA šampion sa Toronto Reptorsima – Niku Nursu.

Sve ovo je javio generalni menadžer selekcije Kanade i otac jednog od najboljih igrača sa dolazećeg NBA drafta Ar Džeja Bereta, Rouan Beret.

Čisto da podsetimo, Vigins je 2014. bio prvi pik Klivlenda na draftu, ali je odmah prosleđen Minesoti u zamenu za krilnog centra Kevina Lava.

Sa državnim timom Kanade Vigins ima bornzane medalje sa Kupa Amerike, Svetskog prvenstva do 17 godina i američkog šampionata do 18 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve